Last news in Fakti

16 Септември, 2022 12:00 5 581 7

Dacia показа бъги, което никога няма да пусне в серия

  • dacia-
  • manifesto-
  • концепт

Запознайте се с Manifesto

Dacia показа бъги, което никога няма да пусне в серия - 1

Dacia представи един меко казано странен концепт с името Manifesto, който никога няма да видим в серийно производство. Не е ясна целта на прототипа, освен да ни покаже извратеното мислене на част от хората от румънската компания.

Прототипът на бъги донякъде следва дизайна на концепта Bigster с новата емблема на Dacia, свързана с фаровете с разделени LED ивици. Под предната „решетка“ е разположен голям фар, също с LED технология, както и лебедка в долната част на предницата.

Целият дизайн е заложил на острите ръбове и квадратните форми, но определено не се е получил добре, а липсата на врати и прозорци е още едно странно решение, което единствено потвърждава концептуалния замисъл на модела.

Manifesto е направен с интериор, който може да се мие директно с вода, а калъфите на седалките се превръщат в спален чувал. Таванът може лесно да бъде премахват, както и батериите, които да служат за допълнителен източник на енергия по време на къмпинг.

Единичният фар в предната част също се премахва и служи като фенер. Гумите също са интересни, но неизползваеми на практика. Те са направени по така наречената „безвъздушна“ технология, а част от панелите на каросерията са от рециклирана пластмаса.

На база на тези изкуствени и определено евтини материали, е странно и решението в интериора, инженерите от Dacia да използват корк за направата на таблото. Но дори и здраво стъпила на земята марка, като Dacia, има своите открлонения.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    4 1 Отговор
    Идеална е за да ходя на голф с нея
  • 2 Хихихи..

    4 2 Отговор
    Айде Ганчоо,пускай чушкопека насреща,на власите ли ще се даваме?
  • 3 Име

    4 9 Отговор
    Верно, безсмислено и грозно возило
  • 4 Иван

    6 6 Отговор
    Неудачия.
  • 5 Концепт

    1 0 Отговор
    Е-бъги?
  • 6 СЗО

    2 1 Отговор
    Странен концепт? Доста по добре изглежда от сайбъртрака на Мъск.
  • 7 Ачик

    0 0 Отговор
    Неудачия!