Last news in Fakti

2 Октомври, 2022 10:30 2 813 3

Ожулен Aston Martin без фарове се продаде за 3 милиона евро

  • aston martin-
  • db5-
  • джеймс бонд-
  • търг

Колата е използвана във филма “No Time To Die” 

По време на благотворителен търг в Лондон през изминалата седмица, ожуленият Aston Martin, който виждате на снимките бе продаден за сумата от малко над 3 милиона евро. Сделката бе сключена по време на аукцион по повод 60-годишината на Джеймс Бонд. Както вероятно се досещате, класическото купе не е просто ожулен Aston Martin, а всъщност е една от колите използвана по време на снимките на поредния филм за шпионина.

Конкретният екземпляр е участвал като кола за каскади в последния филм от поредицата – “No Time To Die“ и е направена специално от Aston Martin за тези сцени. Интересното при тази бройка е, че тя включва някои готини джаджи като картечници на мястото на фаровете, скриващ се номер и други.

Заедно със специалния DB5, аукциона бе мястото за сделка и на класически V8 Vantage, който също участва във филма. Той се продаде за около 700 хиляди евро, докато по-модерен DBS Superleggera 007 Edition донесе около 440 хиляди евро на благотворителната организация. По този начин трите коли генерираха приход от малко над 4 милиона за различни каузи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някога били марка

    6 0 Отговор
    Във Формула 1 Астън Мартин са най-големите злетаци.
  • 2 Карол

    10 0 Отговор
    Така е при капитала, а надникът е петдесетачка.
  • 3 Може ли да стреля

    3 0 Отговор
    Ако може я купувам