Last news in Fakti

14 Август, 2023 10:18 3 291 6

Toyota рекламира Land Cruiser с рекордно нисък разход на гориво

  • toyota-
  • land cruiser-
  • prado-
  • разход на гориво

Данните от сайта на компанията показват под 10 литра на 100 километра

Toyota рекламира Land Cruiser с рекордно нисък разход на гориво - 1

Toyota изненада всички с разхода на гориво на новия Land Cruiser Prado. На официалния уебсайт на марката в САЩ се появиха характеристики, които показват приблизителния разход на гориво в смесен цикъл за хибридната версия. Според него, Land Cruiser Prado ще изразходва 8,7 литра бензин на 100 километра.

Съобщението на официалния уебсайт на Toyota е само ориентир за разхода, а реалните данни за при различни условия ще се появят след сертифицирането на новия Land Cruiser съгласно местния стандарт EPA, а на по-късен етап и в Европа, където със сигурност ще има разлики, поради спецификата на измерването. Най-често обаче автомобилните производители се презастраховат и посочват характеристиките с леки завишения, което ще видим дали ще се потвърди и сега.

Предишният Land Cruiser Prado не се продаваше в Съединените щати, а за Land Cruiser 200 с бензинов V8 беше деклариран разход от 13,8 литра на 100 км. Ако данните се потвърдят, то новият японски всъдеход ще грабне титлата за най-икономичен модел от този клас, където Ford Bronco, Land Rover Defender 110 и дори Jeep Wrangler 4xe са "ненаситни" и консумират от 11,7 до 13,8 литра бензин на 100 км в смесен цикъл.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    7 12 Отговор
    8.7 ама само първите 100 километра и ако е заредена батерията, после по две :)

    Коментиран от #2

  • 2 Така е

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    Това не е плъгин хибрид, че да променя разхода след първите 100км. Напълно възможен разход след като излезлият скоро Гранд Хайландър хибрид, дава 6.5 среден разход.
  • 3 Тя дава ,ама

    1 0 Отговор
    На далаи ще даде тоя гардероб
  • 4 Пич

    2 4 Отговор
    Този е първият грозен Ланд Крюзер в историята на този велик СУВ. Ретро дизайнът не ме кефи. Иначе другия е хубав отпред ,но задницата много грозна.А и страничната линия прекалено прилича на Range Rover,което я загрозява. Динамичните линии и черти от предишния Ланд Крюзер ги няма, специално арките на калниците и линията на задния прозорец сега са скучни и без динамика, някак поевропейчени.
  • 5 Гочко

    0 0 Отговор
    Моя е 1998г . Доволен съм,гори 15/100 ,но е изключително здрав.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.