Last news in Fakti

22 Август, 2023 20:35 40 899 5

Toyota спря производството на Yaris и Aygo X за неопределено време

  • toyota-
  • yaris-
  • aygo x-
  • aygo

Причината е пожар при основен доставчик

Toyota спря производството на Yaris и Aygo X за неопределено време - 1

Toyota спря производството на моделите Aygo X и Yaris в завода си в Чехия, след като миналата седмица голям пожар изпепели фабрика на доставчик и предизвика недостиг на части, съобщават колегите ни от Carscoops.

Пожарът е избухнал в понеделник, 14 август, в съоръженията на Novares CZ Zebrak в района на Берун в Чехия. Novares CZ доставя основни пластмасови компоненти на Toyota и други производители на автомобили, които играят ключова роля в производството на превозните средства.

Местните медии съобщават, че пожарът е довел до щети на стойност 1,8 милиарда чешки крони (над 70 милиона евро), като напълно е унищожил производствените и складовите съоръжения. В отговор на инцидента Toyota изпрати екипи, които да оценят степента на щетите в засегнатата фабрика. На пожарникарите са били необходими 50 часа, за да потушат пожара.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Такива работи

    11 2 Отговор
    Лошо за чакащите. Към дългия срок, ще се добавят още 1-2 месеца. Ама чакането си заслужава. Тия малките могат 2 поколения да ги карат-здрави и приятни.
  • 2 Мйм

    3 11 Отговор
    Яриса не беше ли френска разработка

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Иван

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мйм":

    Мда прави се у Франция тия са се объркали нещо
  • 4 беше

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мйм":

    Във френски завод се произвежда, но въобще не е френска разработка и няма нищо друго общо с тях.И добре че въобще не е. А за Айгото заблуждаваха, че е съвместно с французите, но само емблемата е на Пежо-Ситроен. Те затова имаха по един надежден модел, високо в класацията за качество.Имаха.
  • 5 Много мий трудно името

    2 8 Отговор
    Скъпи, тесни и ниски коли. И само щот пишелоТайота треа им се кланя човек...ми не бих харесал подобно нещо, еле па Ярис-крос. Всички производители сега правят лъскави боклуци....ама така е в епохата на "купи и хвърли". Мноо здрави, ама уж...Щот една Корола спа пред службата разкрачена кат жаба цяла седмица, докат и намерят полуоска, Нашите дупки не се срамуват да трошат самурайски мечове...