Last news in Fakti

28 Август, 2023 17:15 6 972 11

Запознайте се с новата Panda, но не Fiat

  • panda-
  • geely-
  • fiat

Geely представи версията Knight на своя електромобил

Запознайте се с новата Panda, но не Fiat - 1

Моделът Panda за повечето хора се свързва с Fiat, но не и за Geely, които в края на миналата година представиха свой модел със същото име, а сега добавиха и нова версия с допълнителни елементи в офроуд стил. Новото лице на електромобила запазва кръглите LED фарове, въпреки че сега те са интегрирани в фалшива радиаторна решетка от небоядисана пластмаса, точно както броните и по-широките раздувки на калниците.

Куките за дърпане, дръжките на предния капак, релсите на покрива, страничните прагове и задният спойлер помагат на електромобила да се откроява, заедно със зеления цвят на екстериора. Geely добавя и нов дизайн с пет спици за алуминиевите джанти, които запазват същия малък диаметър.

Допълненията правят Panda Knight малко по-дълъг, по-широк и по-висок в сравнение със симпатичния му брат. Въпреки това колата все още е доста малка с дължина 3135 мм, широчина 1565 мм и височина 1655 мм при същото междуосие от 1015 мм.

Въпреки миниатюрните размери, в интериора могат да се настанят до четирима пътници или поне така споделят от компанията, а товарното пространство нараства до впечатляващите 800 л, когато задните седалки са сгънати. Удобствата включват 8-инчов сензорен екран за инфоразвлекателната система, 9,2-инчов цифров панел пред водача, климатик, нови цветови комбинации, вдъхновени от природата, и специфична за версията шарка за тапицерията на седалките от изкуствена кожа.

Geely оборудва Panda Knight с най-мощния наличен електромотор в своята гама градски електромобили, генериращ 40 к.с. и 110 Нм въртящ момент. Аналогично, те са избрали батерията с по-голям капацитет - 17,03 kWh литиево-желязо-фосфатна батерия, която е достатъчна за електрически пробег от 200 км по CLTC.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ония с Фордо

    12 5 Отговор
    Каква е тая ш-ит-ня бе ? Такова сигурно ще се продава в мола на щанда за детски играчки за деца от 3 до 9 години .

    Коментиран от #5

  • 3 АВТО МОТО СВЯТ🚘

    5 3 Отговор
    ТОВА ИМА ПОВЕЧЕ ДРЪЖКИ
    ОТ ЕДИН КУФАР С ЛОЛЕЛЦА
  • 4 Щом не е фиат

    5 11 Отговор
    значи ще става

    Коментиран от #6

  • 5 революция

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ония с Фордо":

    няма да го пуснат на местния пазар,
    ще разбие конкуренцията при граддките коли цена около 10-15 хул. лева
  • 6 Усет

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Щом не е фиат":

    Щом не е от "четирите кръга на ада"значи ще става.
  • 7 Център за градска дебилност

    11 1 Отговор
    Това ще се продава в Джъмбо и в магазините за електроника, не по автосалоните. Кифлите, дето вместо да си гледат пътя, говорят путилифоня и се гримират докато карат, могат да се ориентират към нещо подобно, вместо тритоннен джип, който нито могат да карат, нито да паркират.
  • 8 🇧🇬🇪🇺💯

    6 2 Отговор
    Имам само един коментар за тази електрика псевдо моторетка с “купе”,
    еF това, Трабант и Запорожец изглеждат в пъти в повече коли от тази ел, дискотека на четири колела, после батерия не нам ква си, благодаря но не благодаря!!
  • 9 Toва е реплика на Ford Bronco

    8 0 Отговор
    Ако му сложат два мотора и колелета 15 цола ще ми задържи вниманието. Така е следващата градска голф количка.
  • 10 111

    0 0 Отговор
    Според декларираната информация, дължината, ширината и височината на мини Gely Panda са съответно 3065/1522/1600 ( 1610 ) mm, а междуосието е 2015mm.
  • 11 Дамян

    1 1 Отговор
    40 коня му-ха-ха-ха това нещо ще трябва да го буташ баир нагоре!