Last news in Fakti

5 Септември, 2023 07:47 2 269 24

Екоактивисти "потопиха" автомобили пред автосалона в Мюнхен

  • мюнхен-
  • автосалон-
  • активисти

Демонстрацията бе направена пред залата на изложението

Екоактивисти "потопиха" автомобили пред автосалона в Мюнхен - 1

Вчера бе първият ден от тазгодишното автомобилно изложение в Мюнхен, където освен представители на медиите и изложителите, трета група хора се открои значително. Става въпрос за екоактивисти, които не пропуснаха да привлекат вниманието към себе си с проява точно пред главния салон на IAA Mobility 2023.

Проявата се случи рано сутринта в понеделник. Шоуто включваше части от три различни автомобила - Mercedes-Benz E-Class W210, първото поколение на VW Touareg и покрива на неразпознат модел. Те „плуваха“ в плиткото езеро и изглеждаха като истински автомобили, потопени във водата.

До автомобилите стояха двама активисти, които държаха транспаранти с логото на "Грийнпийс". На единия от тях пише "Shrink now or Sink later", което е игра на думи, свързана с необходимостта от още по-ниски емисии, за да се предотвратят наводненията и други катастрофални събития, причинени от глобалното затопляне.

Акцията беше критикувана от потребители на социалните мрежи, които смятаха, че автомобилите замърсяват езерото, въпреки че Грийнпийс уточни, че това са само макети, като двигателят и богатите на масло механични компоненти са били отстранени. В публикация в X от Грийнпийс написаха: "С придържането си към двигателите с вътрешно горене и големите SUV-та автомобилната индустрия потапя себе си и планетата. Вместо автосалони, трябва да се обърне повече внимание на добрия обществен транспорт и точните влакове!"


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малиии

    50 3 Отговор
    Вземете им телефоните, ще се намалят вредните емисии. Изгонете ги в резерват, да живеят природосъобразно.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    34 2 Отговор
    Да спрат да пЪрдят и да замърсяват въздуха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пешо

    43 3 Отговор

    До коментар #1 от "Малиии":

    Ако подобно нещо направи нормален гражданин, ще е осъден за хулиганство в тежка форма. Но ако си екоактивист... може. Същото е и с цветните общества.

    Коментиран от #11

  • 6 Здрасти

    28 3 Отговор
    Тез трябва да бъдат вързани и да ги оставят без храна и вода. Нека бъдем еко и да не замърсяваме земята с нашия живот.. Направо да премахнем човечеството.. А, и някоя сопа по между другото да изядат
  • 7 ХАХАХА

    30 1 Отговор
    Абе "макети ,макети" ,но интересно как са ги замъкнали дотам и охранителите на изложението как не са сигнализира веднага полицията или самата тя не е видяла "макетите",когато са ги пренасяли?

    Коментиран от #16

  • 8 Сега им сложете отзад

    16 3 Отговор
    по една коркова тапа, че точно тези замърсяват всеки ден земята.
  • 9 който сака да кюта пеш

    15 1 Отговор
    Таман ще има повече место
  • 10 мале мале

    20 1 Отговор
    тези болни душици спонсорирани от нпо-та заблудени от демокрация живеят в друг свят и е редно да им се осигури нормална сееда за тяхното съществуване за това да се определи някой остров на сред океана който ще може да побере всичките еко-активисти в целия свят (около 100-150) човека и да си живеят там екологично без да замърсяват околните хора с простотията си !!! ще си имат и президент хайл грета….
  • 11 Това не са екоактивисти, а терористи,

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пешо":

    които се спонсорират от фондации. Истинският екоактивисти няма финансиране и ходи на работа.
  • 12 Перо

    13 1 Отговор
    Къде е баща му на Киро-тъпиро?
  • 13 Механик

    9 0 Отговор
    Еко-меко активистите, ще почнат да си получават по заслуги. Народа няма дълго да търпи.
  • 14 Шест-Пет

    1 6 Отговор
    ПраФилно, удавили са МеЛцедеси и ВаГини...все префалени коли дето не стават!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пушач от Воден свят

    7 1 Отговор
    Интересно тези активисти дали са домъкнали макетите пеша до изложението? То бива бива ама..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 СМОГ

    3 10 Отговор
    По данни на СЗО в България умират 15 000 души годишно вследствие на замърсен въздух.

    Проучване в университета Хаселт в Белгия: Химикaли от мpъсен въздyх прeминават прeз плацeнтата и достигат до бeбето.

    Дизеловите твърди частици са с такива размери, че не се филтрират в дихателната система, а навлизат директно в кръвта - следва посещение при кардиолог, онколог и пулмолог.

    Летливи органични съединения (бензен, ацеталдехид, 1,3 бутадиен) - белодробна недостатъчност, различни видове рак.

    Азотни окиси - белодробни възпаления, нарушена устойчивост на пневмония и инфлуенца.

    Въглероден моноксид - ограничава кислорода до сърце, мозък и др. жизнени органи. Поражда малоyмие и изблици на агресия. Забавено развитие при децата.

    Серен двуокис - астма, намален белодробен обем при децата.

    Парникови газове, сажди, мръсотия..

    На ден в София бръмчат около 1 000 000 средно 20-годишни коли със среден разход 10/100, които горят средно по 3 л/ден. На всеки литър гориво изгарят 10 кубика въздух.
    Следователно в София се изгаря кислорода от 30 000 000 куб.м. въздух на ден. Това е нов пласт от 15 000 000 квадрата с височина 2 метра всеки ден. Това е НОВ пласт от 14.4 квадратни километра отрова всеки ден.
    Това е живот под похлупак отровни газове.
    Живот в газова камера 24/7.

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Сашо

    7 0 Отговор
    Мило наречени еко -активисти спретнаха голяма бъркотия .Днес блокирана няколко места в Мюнхен.Налепени по асфалта с часове блокират
    движението.Бити от измервани шофьори веднага им придявиха за телесна повреда.Висим с часове да чакаме тези идиоти докато не дойдат лекари да ги разделят.
  • 22 Сашо

    4 0 Отговор
    Милите наречени еко -активисти спретнаха голяма бъркотия .Днес блокирана няколко места в Мюнхен.Налепени по асфалта с часове блокират
    движението.Бити от измервани шофьори веднага им придявиха за телесна повреда.Висим с часове да чакаме тези идиоти докато не дойдат лекари да ги разделят.
  • 23 Драйвър

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "СМОГ":

    А нещо да кажеш за самолетите, ракетите, заводите и изхвърлянето и рециклирането на батерии?
  • 24 Никси

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "СМОГ":

    на тебе все колите ти пречат , а едно време като имаше 17 000завода в българия +големите крупни гиганти като Кремиковци и т.н., да не би тогава да не са умирали хора , преди войната в Украйна колко завода работеха на Запад ? , тогава по твойта логика всеки трябваше да затвори , а що се отнася за Тецовете в България и за това има решение , да но на никой не му се дават пари за Еврофилтри , а му е по изгодно да затрие целия въгледобив защото мините имат много ресур и всичко е на политическа основа ! , а това що слагаш сутрин обят и на вечера в устата броиш ли го ? , знаеш ли дали има качество , дали е нащо Българско производство , даюи има соя или консерванти , или по разни сокове и сладкиши глутен и зани Ета ,Бета Зета и всякъкви отрови с пилешко и свинско месо , особено в Кауфланд с свинското от Испания , а пилета от Турция или трети страни , първо от там започни , в Европа има много по голями градове и столици от България , по територия и по жители , и там карат автомобили и нови и стари , само тук се правите на важни и на интересни да тормозите бедния народ , защото някой някъде тлъсто ви плаща зада сторите злини на Държавата , както беше уж "чумата по прасетата и други домашни животни" които вие умишлено затрихте и заробихте поминъка на хората , но незабравяйте господа че Господ е над наз и той гледа всичко и наказва онези дето са вършили зли деяния !!!.