Last news in Fakti

9 Септември, 2023 13:00 14 776 14

Разкриха каква е причината за затварянето на 14-те завода на Toyota в Япония

  • toyota-
  • работа-
  • спиране

От компанията излязоха с изявление

Разкриха каква е причината за затварянето на 14-те завода на Toyota в Япония - 1

Понякога проблемите на огромните заводи са точно същите като проблемите на средностатистически потребител на смартфон например. Точно както паметта на телефона или лаптопа ви понякога свършва, така и паметта в системата, която Toyota използва е причинила затварянето на 14 завода в цяла Япония. Това става ясно от изявление на компанията по повод събитието от края на август.

Спирането на работата засегна заводите на Toyota и свързаните с нея марки, включително Lexus, Daihatsu и Hino. Твърди се, че компютърният проблем, който първоначално беше описан като "неизправност", е попречил на компанията да поръча нови компоненти, за да изпълни своята стройна производствена система Just-In-Time (JIT). Загубите се оценяват на над 340 милиона евро.

Toyota публикува изявление за пресата, в което се извинява на клиентите, доставчиците и свързаните с тях страни за прекъсването на работата. В съобщението се посочва още, че неизправността на системата е причинена от липсата на множество сървъри за поръчка на части, предизвикана от рутинна поддръжка. Това съвпада с по-ранни съобщения, в които се посочваше, че причината е актуализация на системата.

По време на поддръжката на сървъра данните са били изтрити и реорганизирани, когато е възникнала грешка поради недостатъчно дисково пространство, което е довело до спиране на системата. Японският автомобилен производител уточни още, че сървърите са работили на същата система като резервното копие, което означава, че и там е възникнал подобен проблем, като Toyota не е могла да превключи.

Системите са били отново онлайн до следващия ден, а компанията уверява, че проблемът е бил идентифициран и са били предприети контрамерки, за да се гарантира, че той никога повече няма да се повтори.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    5 5 Отговор
    за един ден .
  • 2 шумахер

    36 15 Отговор
    !Тойота и нищо друго няма да карам до края на живота си . Имам я от пет години-само масло и филтри ,и нищо друго !!

    Коментиран от #3

  • 3 Ветеран от Протеста

    34 9 Отговор

    До коментар #2 от "шумахер":

    Моята е на 20 години 300 хиляди км двигател d4d нула разход на масло ,нула ръжда и корозия - само обслужване и карам...

    Коментиран от #4, #8

  • 4 кенефцедес

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ветеран от Протеста":

    Кой модел тойота е това?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Злия .Малка смотана .

    9 24 Отговор
    Количка.тясна и ..Японска .пълен боклук .Само Тундра важи .
  • 7 Високотехнологична марка toyota

    15 21 Отговор
    Която е допуснала да спрат работа всичките и заводи, защото им свършила паметта на системата и никой не е взел мерки и не е предвидил това!

    Наистина за toyota и високи технологии е редно да се говори само в минало време, когато наистина бяха технологични лидери. Сега са пародия. Използват чужди технологии и само си лепят емблемите toyota отгоре. Но пък иначе са закупили и регистрирали хиляди патенти, да не би някой друг да използва тези идеи и да напредне по-бързо от тях.
  • 8 МечетоДрънди

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ветеран от Протеста":

    D4D има и на ребрандирани на Пежо (за европейските модели на Тойота).
  • 9 Дизелист

    9 17 Отговор
    Много ми харесва дизелов двигател на toyota със запушени дюзи!!!
  • 10 СпасЪ

    35 4 Отговор
    Между затваряне и временно спиране разликата е огромна. Мисирки, сър.
  • 11 Професионален шофьор

    6 5 Отговор
    Имам над 70 к км на няколко служебни версо-та модел 2009+ двигател 2.0 Д и съм меко казано разочарован от тояга...ъъ, тойота! Противно на логиката, на дълъг път(900 км) повечето магистрала със 140 км/ч Тея смотани тойоти влизат в авариен режим (с намалена мощност)! Няма оправяне...да ви се-ра на прехвалените японски боклуци...на същия маршрут ползвам 1.6 tdci/Hdi 109 HP ... никакви проблеми...и разхода при този маршрут е същия като на тоягите, които са с ръчна 6 ст. скоростна кутия.
  • 12 дедя

    0 3 Отговор
    Само Приус и С-HR
  • 13 Дебил Гейтс

    5 0 Отговор
    Малоумието е безгранично, особено при журналистите - памет и дисково пространство нямат нищо общо.

    Друг е въпросът, че Тойота са допуснали толкова аматьорска грешка.
  • 14 Ян Бибиян

    0 0 Отговор
    И сега ще надуят отново цените за да компенсират загубите от спирането на работа.