Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 11:52 4 862 7

За 10 000 евро в Германия се продава необичаен Запорожец

  • заз-
  • запорожец-
  • тунинг
За 10 000 евро в Германия се продава необичаен Запорожец - 1

В немското mobile се продава необичаен тунингован ЗАЗ-968М от 1983 г. Запорожецът е с украинска регистрация и се предлага за сумата от 9 900 евро, което е доста за бюджетен украински модел. Колата обаче е сериозно модифицирана.

Въпросният ЗАЗ-968M е доработен преди няколко години. Доскоро той беше чест гост на различни автомобилни изложения и фестивали в Киев. Автомобилът не само е реставриран, но и сериозно тунингован.

За 10 000 евро в Германия се продава необичаен Запорожец

Клиренсът му е свален значително, като автомобилът разполага с въздушно окачване с променлив клиренс. Колелата имат отрицателен наклон и нископрофилни гуми. Тунингът на този Запорожец включва и допълнителни фарове, преден спойлер и щори на задното стъкло.

Освен колата разполага с плъзгащ се покрив. ЗАЗ-ката 968M е оборудвана със стандартен 1.2-литров V4 двигател с мощност 39 к.с. и с 4-степенна механична скоростна кутия. Декларираният пробег на автомобила е 12 000 км. Интересното е, че в рекламата пише, че Запорожецът се намира в Козина край Киев, но не се продава в украински сайтове.

За 10 000 евро в Германия се продава необичаен Запорожец


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Единствено

    15 12 Отговор
    Става за скрап
  • 2 Необичайна

    22 3 Отговор
    простотия !
  • 3 УРА,,УРА

    14 1 Отговор
    38 коня????? Кой луд ще даде пари за тоя дръгел?
  • 4 бай ви пеньо

    9 8 Отговор
    Значи от мен да знаете тея Запорожци нито се развалят нито гният много здрави! Имал съм такава преди 30 години ей и много евтини частите сам си я оправях. Заслужава си всяко евро.Много здрави коли.
  • 5 Тооо така

    9 4 Отговор
    И украинките вървят. Козметичен тунинг като за топ модел. Когато се махнат парцалките и изкъпе да падне гримът, лелка от кухнята на студентски стол. Без да се обиждат лелките. Респект. Имат качества, но други.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никси

    2 0 Отговор
    нищо не е направил , по добре да я е оставил в заводско състояние , мене трабанта от Перник по ме кефи синия ако си го спомняте , когато трябва да е тунинг да е изпипан истински и красив , абе като да е гарга и да е рошава , кво са това , на мен ми харесва зазката с джобовете отстрани и кръглите стопове по скоро , това са го у....ли , на ладите по им приличаше такъв туниг едно време но на тоя заз , не !!!!.