Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 10:02 2 582 6

Чисто нов McLaren се запали на метри от представителство (ВИДЕО)

  • mclaren-
  • artura-
  • пожар

Хибридният суперкар трудно може да бъде разпознат

Чисто нов McLaren се запали на метри от представителство (ВИДЕО) - 1

Чисто нов McLaren Artura изгоря до неузнаваемост, след като потенциален клиент реши да изкара колата на тест драйв. Инцидентът е станал изключително близо до представителството на британската марка, като за момента не е ясно каква е причината за пожара. От компанията заявиха, че са наясно с инцидента и в момента водят разследване.

За радост, няма пострадали хора, но не можем да кажем същото за колата, която е изгоряла изцяло. Двамата мъже, които са били в нея са опитали да я загасят, но неуспешно. Пожарникарите са успели да направят това в рамките на 30 минути с изключително много усилия.

През 2022-ра McLaren обяви сервизна акция за колите в САЩ, като тогава тя засягаше именно потенциален риск от пожар поради възможен теч на гориво. Под капака на хибридния суперкар работи бензинов шестак заедно с един електромотор, чиято системна мощност достига 671 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъй шъй

    12 7 Отговор
    Така ще е с литиово-йонните батерии, докато не се забранят. Много ще се чудят, уж каква е причината. Чудя се на коментиращите тук, как приемат многото видеа в мрежата, показващи изгорелите батерийни коли заедно с къщите. Вчера има ново на бус стелантис-воксхол с половината опожарена къща. Ами скоро на един булгар-бабаит му гръмна газовата уредба в гараж под блок в Пловдив- имаше щети, но нищо подобно като литиево-йонен пожар и поразии.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 българина

    10 1 Отговор
    ако някой е карал кола сглобена в англия, ще се сети зашо така, същото се отнася и за сглобени в италия.... вечно елементарни неща не са измислени доизпипани или спестени.... Макларън не произвеждат млн бройки годишно, за да имат акция за изтичане на гориво..... говорим за прости маркучи със закопчалки и снадки..... неслучайно там само се затварят заводи, не се отварят
  • 3 Да те питам

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "тъй шъй":

    Ти би ли вкарал по някакъв повод поне за малко литиево йонна батерия в дома си или ще ги избягваш цял живот?

    Коментиран от #5

  • 4 хмм

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "тъй шъй":

    Къде си държиш телефона нощем?
  • 5 тъй шъй

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Да те питам":

    Не отговарям на заслепени Тесла поклонници с много профили, а и на въпроси като от плоскоземци. Всеки ден до мен, в колата, е ник-мет-хидр батерия с размер на торба цимент и също толкова тежка. Дори не съм се сещал, че може да се запали. Не случайно Тойота използва такива батерии 25 години в хибридите си и нямам никакви основания за притеснение.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.