Last news in Fakti

3 Февруари, 2024 12:00 1 415 2

Разкриха причината за пожара в завода за електромобили на GM

  • gm-
  • general motors-
  • пожар-
  • батерии-
  • електромобили

Огънят е започнал от човешка грешка

Разкриха причината за пожара в завода за електромобили на GM - 1

Фабриката за електромобили Factory Zero на General Motors (GM) в Детройт претърпя значителни щети на стойност около 1 милион долара по време на пожарa на 19 декември 2023 г. Производителят на автомобили обяснява инцидента с това, че мотокар е пробил контейнер, съдържащ материали за батерии, в резултат на което пет палета с батерии са се запалили в близост до товарния док. Според доклада за инцидента, получен чрез искане по Закона за свобода на информацията, на мястото са се отзовали близо 100 пожарникари и две дузини пожарни коли. За съжаление един пожарникар е получил наранявания по време на операцията.

Смята се, че унищожените батерии са причинили разходи на GM в размер на около 1 млн. долара, а пожарът е нанесъл материални щети за още 300 000 долара. Докладът за инцидента очертава трудните условия, с които са се сблъскали местните пожарни екипи, подчертавайки сложния характер на справянето с пожари в батерии на електрически превозни средства (ЕПС). Инцидентите с батерии на електрически превозни средства представляват уникални опасности за спасителите, което предизвика дискусии между GM и пожарната служба в Детройт за разработване на усъвършенстван план за реагиране.

Денис Хънтър, началник на отдела за противопожарна превенция в пожарната служба на Детройт, подчерта променящите се предизвикателства, породени от батериите на електромобилите: "Батериите за електрически превозни средства са нова опасност, с която се сблъскваме в момента." Той призна, че пожарната служба е реагирала на множество инциденти във Factory Zero между лятото и декември същата година и подчерта необходимостта от по-ефективен протокол за справяне с подобни инциденти.

Говорителката на GM Тара Кунен подчерта ангажимента на компанията към безопасността на служителите и отбеляза, че местната пожарна служба се вика независимо от сериозността на инцидентите. Тя обясни, че сътрудничеството на GM с пожарната служба има за цел да установи по-добър вътрешен протокол за работа с батерии за електрически превозни средства при извънредни ситуации, като се вземе предвид развиващата се среда на технологиите за електрически превозни средства. Компанията признава важността на осигуряването на цялостен план за реакция при инциденти с батерии за електромобили и активно работи с местните власти за подобряване на мерките за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБЯВА

    4 1 Отговор
    Търся веган за естествено поддържане на тревни площи.
  • 2 Аз искам

    6 1 Отговор
    Пълна забрана на електромобили в сегашния им вид и концепция. Те са опасни за ползвателите. Ако ек иска , да се бръкне в джоба за проект. Да се създаде монополно производство за да може да има компактни Ел. Коли и смяна на батерията на всяка бензиностанция. Батериите да се зареждат само на Мин 10 км извън населено място, където да има съответните обучени хора за обслужване и за потушаване на инциденти