Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 10:21 1 817 1

Китайската Nio ще използва "обикновени" автосалони в Европа

  • nio-
  • европа-
  • дилъри

Компанията ще се ориентира към местни дилъри

Китайската Nio ще използва "обикновени" автосалони в Европа - 1

Китайската марка Nio започна своята инвазия на европейския пазар, като отвори първия си шоурум в Осло през лятото на 2021 г. Продажбите на автомобили в Европа бяха планирани да се организират чрез собствена мрежа, базирана на принципа на лично запознаване с автомобила. По същия начин Nio продава своите електрически автомобили на вътрешния пазар.

В момента компанията управлява шест шоурума на Nio House в Европа. Тук клиентите могат да видят и тестват пет различни модела, включително наскоро пуснатия седан ET5. Но те не позволяват да се достигне целевото ниво на продажбите.

Според някои източници китайците планират да коригират ситуацията с помощта на европейски дилъри. Nio коментира тази информация доста уклончиво, като каза, че "ще изберат модела, който най-добре отговаря на местния пазар и нуждите на развитието на марката". Дали това означава завръщане към корените или Nio ще поеме по своя път, само времето ще покаже.

Въпреки че дилърските мрежи са най-краткият път до купувача, не всички дилъри предлагат добро обслужване на клиентите. Освен това обикновено служителите на шоурумите не са толкова запознати с автомобилите, колкото производителите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 добре дошли

    1 0 Отговор
    напълнете като агнета европроизводителите, само новото С3 се очертава с нормална цена и батерия