Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 12:36 7 407 11

Това е новата Toyota Land Cruiser, която не можете да си купите

  • toyota-
  • land cruiser-
  • джип

„Джипът“ е направен специално за хуманитарни нужди

Това е новата Toyota Land Cruiser, която не можете да си купите - 1

Само преди няколко седмици ви показахме концепта на електрически Land Cruiser, който Toyota показа, а днес ви показваме най-новата Toyota Land Cruiser, която няма нищо общо с по-рано споменатия модел. Land Cruiser GDJ75 е чисто нов модел направен от Toyota Gibraltar Stockholdings и създаден специално за хуманитарни организации.

Новият GDJ76 изглежда по същия начин като колите, които се продават на австралийския и JDM пазара, но се отказва от много от удобствата, като например автоматични дълги светлини, цифров контролен панел или сензорен екран. Това, с което е оборудван обаче, е Toyota Active Traction Control (или, A-TRAC) с ръчно заключване на главините за по-голяма надеждност, характерната бяла боя и черният шнорхел.

Новият GDJ76 на Toyota Gibraltar Stockholdings се задвижва от двигателя 1GD-FTV, 2,8-литров четирицилиндров дизелов двигател, съчетан с шестстепенна автоматична трансмисия. Именно тук са основните подобрения - според TGS икономията на гориво се е увеличила с 30% в сравнение с предишния шестцилиндров 1HZ, а мощността също е нараснала от 129 к.с. на 201 к.с. Емисиите са намалели с 30 процента и това позволява на GDJ76 да отговаря на стандартите за емисии Euro4, необходими за работа в някои от държавите, в които ще служи „джипът“. Понастоящем доставките на GDJ76 за организации за оказване на помощ ще започнат през март, а според TGS Организацията на обединените нации е сред първите клиенти с голяма поръчка.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ...

    11 1 Отговор
    Макактака не е електрокар
  • 3 Буха ха

    4 3 Отговор
    ""Заключване на главините за по-голяма надеждност"
    :)

    Коментиран от #7

  • 4 А има ли специални

    8 3 Отговор
    болтове за монтиране на картечница, пардон детско столче?
    Сигурно има, щом е хуманитарна.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Турбодизел

    11 1 Отговор
    Махнали са стария, хубав мотор-милионник, дето ври, кипи, но лагер не топи. 1GD също не е лош, но няма нищо общо. Да, разхода ще падне с 2 литра, ама в ивицата Газа (примерно) къде ще се оправиш с common rail двигател?
  • 7 Танко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Буха ха":

    Изпуснал си "ръчно",което е от значение.

    Коментиран от #9

  • 8 Екотроник

    4 0 Отговор
    Хуманитарно ... кога танковете станат на батерии, тогава и от автоматите ще излизат не куршуми, а 💋
  • 9 С танко

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Танко":

    Нема ли компютър, ЕЙ АЙ нещо си, тъч-мъч и банда пакита поддръжка в кол центъра он лине - не ми го хвали! бухахаха
  • 10 яяя

    1 0 Отговор
    "модел направен от Toyota Gibraltar Stockholdings и създаден специално за хуманитарни организации" - това е разковничето
  • 11 Но мор 4х4

    0 0 Отговор
    Да ме прощават топГ с вечния им хайлукс, но това дърво и унимог, могат всичко извън пътя.