Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 11:11 2 684 7

Toyota представи деветото поколение Camry

  • toyota-
  • camry-
  • lexus

Луксозният седан пристига с изцяло нова визия

Toyota представи деветото поколение Camry - 1

Toyota представи нов модел в сегмент, който през последните години загуби своята популярност. Луксозната лимузина Camry, която все още се радва на сериозен интерес от клиентите бе изцяло обновена, като запази своята платформа, но получи по-модерен стайлинг, нови технологии и обновено задвижване.

Голяма промяна е, че от сега нататък Camry ще се предлага само с хибридно задвижване. То съчетава 2.5-литров четирицилиндров двигател с електрически двигатели. Вариантът със задвижване на предните колела е с два електромотора и произвежда 228 к.с. При версията със задвижване на всички колела третият двигател е монтиран на задния мост, което увеличава общата мощност до 235 к.с. И двете задвижвания работят с електронно контролирана безстепенна трансмисия (eCVT) и с литиево-йонна батерия с неясен за момента капацитет.

Визуално, в сравнение с 8-то поколение, новият модел е оборудван стандартно с LED фарове, дневни светлини и задни светлини. "Ocean Gem" и "Heavy Metal" са новодостъпните опции за цветовете. Camry е оборудвана със 7-инчов цифров километраж и 8-инчов екран за информационно-развлекателни системи. Моделите XLE и XSE разполагат с 12.3-инчови дисплеи за показанията и мултимедийните функции. Технологията поддържа безжични технологии Apple CarPlay и Android Auto и разполага с подложка за безжично зареждане. По-високите класове предлагат и 10-инчов head-up дисплей. Предлага се и стереосистема JBL с девет високоговорителя.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    33 9 Отговор
    Класи над всякакви супързи и пасатори
  • 2 Факти

    7 9 Отговор
    Мазда
  • 3 тъй шъй

    28 1 Отговор
    Това е втори фейслифт на Камри от 2017г. И сега е без големи промени. Вероятно ще изкара 10години до 2027, защото няма какво да подобриш на съвършенството. Иначе казват 9-то поколение, ама си е 8-мо.
  • 4 Пак същия

    17 0 Отговор
    Малък фейслифт на стария модел
  • 5 аааааа

    8 0 Отговор
    фейса е от Корола.. фен съм на Тойота, но очаквах повече
  • 6 Фена

    4 1 Отговор
    Е най-накрая един приятен седан и то с ДВГ! Писна ми от електрически "СУФ-ове".
  • 7 Станчо куфара

    1 0 Отговор
    Купето е същото никаква промяна