Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 14:15 3 604 10

Вижте колко струва у нас най-голямото Mini в историята

  • mini-
  • cooper-
  • countryman

Countryman пристига с електрическо и конвенционално задвижване

Вижте колко струва у нас най-голямото Mini в историята - 1

Освен Cooper за който ви разказахме по-рано, част от събитието бе и Countryman, който официално е най-голямото Mini правено някога. За разлика от малкия хечбек, тук ще видим и конвенционално задвижване, както и изцяло електрически модел. Mini Countryman E e с мощност 150 кВт /204 к.с. и въртящ момент от 250 Нм, като с едно зареждане на батерията може да измине до 462 километра. По-наточената версия на Countryman, обозначена с индекса SE ALL4, разполага с мощност от 230 кВт / 313 к.с. и има впечатляващ въртящ момент от 494 Нм. Този вариант постига пробег от 433 км.

Налични ще бъдат и двигатели с дизелово или бензиново гориво, като най-мощният John Cooper Works може да се похвали с 2.0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, който генерира 312 к.с. в американската версия или 300 к.с. в Европа. Въртящият момент е ограничен на 400 нютон метра, а спринтът до 100 км/ч се преодолява за 5,4 секунди. Цените при Countryman стартират от 74 650 лева за модификация Essential Style с бензинов двигател със 170 конски сили и достигат до 104 900 лева за най-наточената версия JCW.

По отношение на интериора най-голямото Mini може да се похвали с факта, че водачът и пътникът до него се наслаждават на близо 3 см по-голяма широчина в областта на раменете и лактите, което значително повишава комфорта. Мястото на раменете на задната седалка също е увеличено с 2.5 см.

И още нещо, което е съществено за практичния и същевременно минималистично луксозен салон на новия Countryman. Надлъжното положение на задната седалка може да бъде регулирано с цели 13 см. Това в зависимост от нуждите и желанията осигурява особено комфортно пространство за краката на пасажерите отзад или допълнителна вместимост на багажното отделение.

Отпред, подобно на хечбека, доминира новият кръгъл LSD дисплей. Също като кръглия инструмент на предишния модел, новата централна конзола доминира в интериора, но този път не само с формата си, а и с разнообразните си функции. MINI Interaction Unit като комбиниран инструмент е едновременно център за изживявания и комфорт. През него, благодарение на MINI Operating System 9 всички автомобилни функции могат да бъдат управлявани интуитивно чрез докосване или гласови команди.

@mobile.bg_official Премиера на Mini Cooper & Countryman в България #mini #minicooper #countryman #mobilebg ♬ original sound - mobile.bg Official


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо общо

    16 3 Отговор
    С Мини е вече това изчадие,За две седмици:четвърта статия за него.Нещо ми намирисва на платени статии.
  • 2 Иво

    14 2 Отговор
    Смешници
  • 3 забелязахте ли вече

    21 2 Отговор
    Това ""найголямото Мини"" вече порасна и надмина наймалкия Рейндж Роувър......... Има нещо перверзно в тая история!!?!!
  • 4 Ууууууу

    17 2 Отговор
    Голямо и грозно! На всичкото отгоре и електрическо!
  • 5 Мхм

    11 0 Отговор
    Идеята за мини е евтина градска кола това тука е
  • 6 Българин

    10 1 Отговор
    74000лв?
  • 7 Селянин

    7 1 Отговор
    Първо кат ода у гората нема дека го включим се пълни със светкавици. Второто че у багажника нема се намести едно прасе. И третото е че от 75,000 до 120, 000 може цял живот си правим гъди гъди по поляните. Нема дека да запръжиш петалата. Каруца бате с кон, или магаре, та кат го вирнат се потсещаш и ти
  • 8 Трабант лимузина

    8 1 Отговор
    Най-голямото мини е нещо като най-високото джудже сигурно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.