Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 10:30 2 937 13

Предното стъкло на McLaren F1 струва колкото чисто нов Golf

  • mclaren-
  • f1-
  • golf-
  • стъкло

Цената е 59 хиляди лева

Предното стъкло на McLaren F1 струва колкото чисто нов Golf - 1

McLaren F1 е класически суперавтомобил, който пристига със своите капризи, които понякога или дори почти винаги, излизат скъпо на собственика. Такъв е случая с подмяната на предното стъкло, което струва колкото чисто нов Golf у нас и то дори не в най-базовото ниво на оборудване. Новината за това идва от motor1.com, които разбират от свои източници по повод две коли с идентичен проблем на Sonoma Raceway в Калифорния.

Според информация на изданието, цената на стъклото е 25 хиляди долара, а допълнителни 8 хиляди долара McLaren взима за поставянето на извития елемент. Собствениците нямат особен избор, тъй като към момента са налични едва няколко бройки от стъклото в централата на компанията във Великобритания.

Ще припомним, че суперавтомобилът McLaren F1 притежава титлата на най-бързия сериен автомобил в света за повече от десет години. Това купе с 6.1-литров BMW V12 мотор с мощност 627 конски сили може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3.3 секунди, а максималната му скорост е 386 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дебиле.бг

    17 0 Отговор
    А на гоуфа предното стъкло струва колкото повечето бръкми в бг.
  • 2 ....

    8 0 Отговор
    Оригиналната капачка на вентила на гумата му струва повече от моята кола. И кво?
  • 3 Слаб 2+

    9 2 Отговор
    Какво повече предлага от 15 годишната ми голфара,да не се телепортира случайно или пък има за нея въздушен коридор ???Асвалт,гуми,кормило и задкормилноМагаре.....нищо ново последните 80 години.

    Коментиран от #9

  • 4 Ами така е

    6 0 Отговор
    Резервоара на Ф1 се сменя задължително на 5 години. Удоволствието струва 110 хиляди долара. А регулярната годишна поддръжка без да се е счупило нищо е 50 000 долара. Което едва ли е проблем за притежателите му

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АБВ

    1 1 Отговор
    Голям праз има си застраховки
  • 7 АБВ

    0 0 Отговор
    На аудито ми струва 5000 лв
  • 8 хъхъ

    4 0 Отговор
    Запитайте се дали струва толкова това стъкло? На китайчетата явно не им се занимава да правят евтино копие, а и на собствените на тази кола не им пука колко ще дадат.

    Коментиран от #10

  • 9 Оня с коня

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Слаб 2+":

    Престиж, богато обкръжение и много отворени врати!
  • 10 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "хъхъ":

    Китайчетата трябва да са луди да правят стъкло за кола , която няма и 100 бр в света и то произведени , а доста от тях успяха да ги потрошат , така че я има 50- 60 в момента , я не !! И всеки от собствениците няма и да си помисли да купи стъкло от друг , освен оригинално от Макларън , щото за 25-30 000 долара спестяване ще съсипе кола за 3 милиона , даже и повече вече пазарна стойност ! Щото там се гледат дори болтчетата дали са оригинални !
  • 11 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ами така е":

    А средния пробег не надвишава 1000 км годишно , дори 500 за някои !!! Като направиш една проста сметка излиза доста по-евтино да си наемеш частен джет , цената е около 5-10 000 на час полет за който ще мине поне 500-600 км и е доста по-бързо и по-престижно от коя да е кола !!
  • 12 незнайко

    0 0 Отговор
    Струва толкова защото някой го иска да е на тази цена !!! Стъклото е най обикновенно усилено !!! Също като на автомобилите Ролс Ройс и Бентли !!! Забелязвате ли на кои автомобили се слага ? КОЙ ИСКА ДА СЕ ПАЗИ ???

    Коментиран от #13

  • 13 Анджело Брускини

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    НЕ струва толкова защото някой го иска да е на тази цена, а защото от тази кола има произведени ЕДВА 6 бройки! Колко искаш да струва стъклото? Ако беше в тираж 600 000 вероятно стъклото щеше да е на друга цена.