Last news in Fakti

14 Декември, 2023 11:27 4 270 2

Подробности за новата суперкола на Ferrari

  • ferrari-
  • 812 superfast-
  • наследник-
  • v12

Иновацията ще замени Ferrari 812 Superfast

Подробности за новата суперкола на Ferrari - 1

Ferrari финализира разработката на нов суперавтомобил. Според предварителната информация мощното купе ще се появи през 2024 година и ще замени Ferrari 812 Superfast. Това съобщава британското издание Autocar .

Главният дизайнер на Ferrari Флавио Манцони заяви, че новият модел ще запази високооборотния атмосферен V12 двигател на своя предшественик. Той подчерта, че въпреки все по-строгите еконорми, Ferrari няма да се откаже от този двигател.

От компанията планират да се борят със "зъби и нокти" за правото му на съществуване. Флавио Манцони каза още, че V8 с турбокомпресор би бил по-икономичен, по-чист и по-мощен и това е двигателят, който се подготвя за наследника на LaFerrari.

Въпреки това, атмосферният V12 има свой специален характер. Ще ви припомним, че Ferrari 812 Superfast е оборудвано с 6.5-литров V12 двигател. Развива мощност от 800 к.с. в стандартната си версия и 830 коня - в наточения вариант Competizione.

Новият суперавтомобил на Ferrari определено ще бъде по-мощен. Възможно е двигателят да бъде допълнен с хибриден тракт за намаляване на разхода на гориво и вредните емисии. Точно това направи Lamborghini, за да запази V12 мотора в модела Revuelto.

Известно е също, че новото купе, което ще замени Ferrari 812 Superfastще бъде изградено на платформата на Ferrari Roma. Дизайнът също ще бъде изпълнен в духа на този модел, тоест ще стане по-елегантен.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мусата

    0 4 Отговор
    Всичко е крадено едно към едно от хърватския ел.модел"Невера"