Last news in Fakti

26 Януари, 2024 10:41 5 346 11

Toyota пуска ултра луксозна марка, която ще е по-премиум и от Lexus

  • toyota-
  • lexus-
  • century
Toyota пуска ултра луксозна марка, която ще е по-премиум и от Lexus - 1

Toyota реши да създаде ултра луксозната марка Century, която ще бъде дори по-премиум позиционирана о от Lexus. Информацията е на Forbes. Ще ви припомним, че миналата година беше представен новият кросоувър Century, който все още се казва Toyota Century, но в бъдеще колите ще загубят името на компанията майка.

Компанията иска да нарече новия кросоувър просто Century, а версията с четири врати, която смени три поколения от 1967 г. насам - Century Sedan. "Century всъщност ще бъде позициониран по-високо от Lexus - като марка с максимален лукс ", каза представител на Toyota.

Все още не е ясно колко страни ще получат новата марка Century. Изпълнителният директор на Toyota потвърди, че новият кросоувър Century ще се предлага във версии с десен и ляв волан за Европа, Близкия изток, Азия и Америка и че новият модел ще предлага множество опции, които позволяват на купувачите да персонализират колите си. Купувачите ще имат избор между стандартен Century на цена около $170 000 или персонализирана GRMN версия на цена около $220 000.

Може би една от причините Toyota все още да не е излязла с официално съобщение до медиите, обявявайки новата марка Century, е, че те имат само един нов модел в момента. Може би компанията ще изчака до представянето на друг модел.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    12 9 Отговор
    Жендъpите си сакат теслатА! Тях качество не ги интересува, а само да са тренди денди пенди!

    Коментиран от #3, #11

  • 2 поразменили

    8 20 Отговор
    малко пластмасата, сложили ново име, и евтина китайска електроника, и цената по 3, едва ли ще бъде по луксозна от 5 годишен Среден клас SUV, на Мерцедес Бенц за една трета , а може би и за една четвърта от тази цена, да не говорим че Китайците им дишат във врата със супер луксозни SUV, и лимузини за без пари.
  • 3 Истински мъж

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Цъцъ":

    Аз ще си купя сенчури, че не искам да ме мислят за дженди ако си купя Тесла. Сигурен съм че семчурито като го пуснат, ще изпревари по продажби дори най-продаваната Тесла, защото е качествен автомобил за истински мъже.
  • 4 Печаливша формула

    8 4 Отговор
    Правиш едно купе и ползваш едни и същи дребни джунджурии и части, свеняш фаровете и стоповете и хоп, нова марка, за която може да оръсиш балъците още повече пари. Справка, ФВ груп, които скубят на тая схема от десетилетия. А в случая с Тойота е даже още по-добър, щото новата им марка е премиум, демек селяндури от цял свяг ще са горди да платят двойна и тройна цена за Ленд Круизър.
  • 5 Джуган

    14 1 Отговор
    Лексус е достатъчно луксозна за мен,не знам какво повече може да се желае, освен снобизъм че съм платил двойно повече
  • 6 Гост

    7 0 Отговор
    Пуска? Та тя я произвежда от десетилетия! Па приливи и отливи…!
  • 7 светльо

    7 0 Отговор
    Century се произвежда от 60 години в малки серии само за Япония, императора винаги се е возил в такава
  • 8 Даже

    7 0 Отговор
    според някои старият 5 литров V12 на Century е най-добрият бензинов двигател правен някога

    Коментиран от #9

  • 9 Най-тихия

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Даже":

    V12 двигател ! Ама само с тези 280hp при тегло 2 тона !?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Емил

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цъцъ":

    Толкова си елементарен,че чак е страшно!