Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 12:16 3 542 0

Новият Nissan Qashqai се появи на пътя

  • nissan-
  • qashqai

Автомобилът беше забелязан по време на тестове

Новият Nissan Qashqai се появи на пътя - 1

През 2024 година Nissan ще пусне актуализирана версия на компактния си кросоувър Nissan Qashqai . Фотошпиони вече го забелязаха по време на пътни тестове в Испания. Автомобилът е с минимален камуфлаж, но повечето промени са видими.

Nissan произвежда Qashqai от 2006 г. В момента се предлага третото му поколение (от 2021 г.). Новото поколение на този кросоувър няма да се появи скоро (ако изобщо се появи), но още тази година ще бъде възможно да се закупи актуализираната му версия.

Въз основа на снимките можем да заключим, че този нов продукт ще прилича на електрическия кросоувър Nissan Ariya, горната и долната част на фаровете на който са разделени. Освен това Qashqai ще има нова решетка, нови брони и нови стопове.

Новият Nissan Qashqai се появи на пътя

Няма нужда да чакате сериозни промени в интериора, с изключение на евентуална актуализация на мултимедийната система. Но със сигурност в салона ще се появи нов централен екран, по-голям от сегашния.

Qashqai в топ оборудването си трябва да разполага с 12.3-инчов цифров инструментален панел и с 12.3-инчов централен сензорен екран (7-инчов и 8-инчов при Visia и Acenta от началното ниво).

Новият Nissan Qashqai се появи на пътя

Все още не е известно точно какви промени ще настъпят в двигателната гама. Както и досега, ще има версия с хибриден двигател e-Power. Но 1.3-литровият хибриден силов тракт може да бъде премахнат от линията, заради екологичния стандарт Euro-7. Но тази информация все още не е официално потвърдена.

Възможно е новият трицилиндров 1.2-литров двигател, с който в момента е оборудван с Renault Austral, да се появи в двигателната гама на Qashqai. Nissan ще представи официално обновения Nissan Qashqai в близко бъдеще. Веднага след това ще бъде пуснат в продажба. Все още не се знае колко ще струва.

Припомняме, през ноември 2023 г. компанията Nissan официално обяви, че Qashqai ще бъде заменен от електрически кросоувър, който ще бъде изграден на базата на концепцията Hyper Urban. Този нов електрически кросоувър ще бъде пуснат в продажба през 2027 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА