Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 15:35 1 204 2

Mini произведе последния Clubman

  • mini-
  • clubman-
  • countryman

За 17 години са сглобени над 1.1 милиона броя

Mini произведе последния Clubman - 1

Mini се сбогува с последния екземпляр на Clubman, който слезе от поточната линия в завода на автомобилния производител в Оксфорд, Великобритания. Това бележи края на една ера за модела Clubman, тъй като Mini пренасочва фокуса си към електрифицирано бъдеще и подлага на обновяване гамата си от автомобили.

Mini представи Clubman Final Edition през април миналата година, сигнализирайки за предстоящия край на производството, а през септември потвърди, че няма планове за следващо поколение на модела. Тъй като Mini преструктурира портфолиото си, Countryman на практика ще заеме мястото на Clubman, подкрепен от голямата си популярност сред потребителите. Освен това предстоящият Aceman ще заеме позиция под Countryman, допълвайки гамата на Mini.

Стефани Вурст, ръководител на марката Mini, изтъкна, че решението да се запази Countryman пред Clubman е било ясно, като се има предвид, че първият е продаван повече от втория в съотношение две към едно. Съвременното Mini Clubman дебютира през 2007 г., служейки като наследник на оригиналния модел, произвеждан от 1969 г. до началото на 80-те години на миналия век.

През годините Clubman "роди" варианти като Mini Clubvan през 2013 г. и се превърна в първия модел на Mini, който предлага задвижване на всички колела, с представянето на Clubman All-4 през 2016 г. От създаването си през 2007 г. досега Mini е произвело над 1,1 милиона автомобила Clubman.

Въпреки че Clubman е достигнал края на производствения си цикъл, Mini го изпрати подобаващо с Final Edition, ограничена до едва 1969 бройки в световен мащаб, отдавайки почит на годината на дебюта на оригиналния Clubman. Final Edition се отличава с уникална тапицерия и акценти в цвят Shimmer Copper, допълнени от стандартен 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, предоставящ 186 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    6 1 Отговор
    Това едва ли ще доведе до икономически бум в Обединеното кралство. Електрическите автомобили все още не са представили на потребителите дълъг списък от проблеми, но много неочаквани и изненадващи характеристики на работата на електрическите превозни средства скоро ще отворят нова глава в развитието на автомобилната индустрия. Както се оказа, в страни със студен климат и дългосрочна снежна покривка, електрическите автомобили от първите дни на експлоатация показват по-лоша производителност, отколкото техните създатели са очаквали и планирали. Рециклирането на електрически батерии, които ще наброяват милиарди през следващите 10 години, се оказа изключително вредно за околната среда, трудно и невероятно скъпо.
  • 2 Айде

    9 0 Отговор
    А ги спират тия трошляци,че бая силиконки се изтепаха по пътищата с тях... Ем са трошливи-ем ги карат определена категория "естети"....