Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 12:10 1 718 0

Toyota сменя шефа на Daihatsu след скандала свързан с тестовете за безопасност

  • toyota-
  • daihatsu-
  • шеф

Масахиро Иноуе ще замени Окудайра

Toyota сменя шефа на Daihatsu след скандала свързан с тестовете за безопасност - 1

Toyota назначи Масахиро Иноуе за ръководител на Daihatsu след скандала със сертифицирането на автомобилите, който застигна дъщерното дружество. Иноуе, който понастоящем е главен изпълнителен директор на Toyota Latin America, ще поеме ролята на президент на Daihatsu от 1 март, заменяйки Соичиро Окудайра. Освен това председателят на Daihatsu Сунао Мацубаяши ще се оттегли, оставяйки поста си свободен.

При новото ръководство операциите на Daihatsu в чужбина ще попаднат под надзора на Toyota, а обновената структура на ръководството на Daihatsu ще бъде представена през април. Окудайра, който е работил в Toyota в продължение на почти четири десетилетия, преди да стане президент на Daihatsu през 2017 г., ръководеше операциите на Daihatsu като изцяло притежавано дъщерно дружество на Toyota.

Въпреки че съставлява 7% от общите продажби на групата на Toyota през 2023 г., Daihatsu се сблъска с неуспехи, когато спря всички доставки поради разследване, разкриващо неправилни тестове за безопасност при сблъсък. Компанията призна, че е фалшифицирала тестовете за безопасност при страничен сблъсък за 88 000 малки автомобила, което накара Daihatsu да спре временно производството.

В отговор на това Окудайра представи на министъра на транспорта Тецуо Сайто предложения за контрамерки, включително увеличаване на персонала, на производственото време и на обучението на мениджърите с цел повишаване на прозрачността. Daihatsu също така прекъсва връзките си с алианса Commercial Japan Partnership Technologies, като прехвърля 10-процентното си дялово участие на Toyota.

В допълнение към предизвикателствата на Daihatsu, друго подразделение на Toyota, Toyota Industries Ltd., бе подложено на проверка за манипулиране на данните за мощността на някои дизелови двигатели. Акио Тойода, председател на Toyota Group, подчерта, че е необходимо организацията да се "върне към основите", за да преодолее тези скандали.

Въпреки тези неуспехи Toyota отчете оптимистични перспективи, като повиши целогодишната си прогноза за фискалната година, приключваща през март, вследствие на високите продажби и търсенето на хибридни автомобили в световен мащаб. С нова насока на ръководство и подновен фокус върху почтеността Toyota се стреми да се справи с тези предизвикателства и да запази позицията си на световния автомобилен пазар.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА