Last news in Fakti

7 Март, 2024 20:21 2 001 4

Audi Q6 e-tron ще дебютира на 18 март

  • audi-
  • q6-
  • e-tron

Електрическият кросоувър ще наподобява Macan EV

Audi Q6 e-tron ще дебютира на 18 март - 1

По-малко от две седмици ни делят от дебюта на Audi Q6 e-tron. Audi обяви в LinkedIn, че този средноразмерен електрически SUV ще бъде напълно разкрит на 18 март, което го прави втория автомобил в групата VW, който използва новата платформа PPE, след Porsche Macan EV. Въпреки че точната дата на продажба не се съобщава, очакваме пускането му на пазара малко след Porsche през втората половина на 2024 г. Въпреки че последното тийзър изображение не разкрива много, предишните тийзъри и шпионски снимки вече ни дадоха идея какво да очакваме.

Наличен във версии "Sportback" купе-SUV и обикновен SUV, външният дизайн на Q6 e-tron има сходства с Audi Q4 e-tron и Q8 e-tron, като се отличава със затворена предна решетка и двойни LED фарове. В задната част ще има светлинна лента по цялата ширина, напомняща на e-tron GT. Audi разкриват повече относно интериора на Q6 e-tron, който включва инфоразвлекателен дисплей от следващо поколение с три екрана - 11,9-инчов виртуален кокпит за водача, 14,5-инчов сензорен екран в средата и 10,9-инчов дисплей за пътника, разполагащ с "активен режим на поверителност" за показване на видеоклипове, без да отвлича вниманието на водача.

Задвижван от следващото поколение PPE платформа на Audi, Q6 e-tron ще се произвежда в завода на Audi в Инголщат, превърнат в изцяло електрическа монтажна линия, за да се приспособи към новата електрическа платформа. Платформата PPE дава възможност за бързо зареждане, като батерията на електромобила достига 80 % от капацитета си за около 25 минути, благодарение на максималната скорост на зареждане от 270 kW.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауди,мауди

    2 6 Отговор
    никога няма дастигнат Тесла като мощност, пробег,зареждане и т.н.
    Не само Tесла. Нито китайският BYD, NIO, да не говорим за хърватската Rimac, която купи Bugatti!!!
  • 2 Мда

    4 1 Отговор
    Мъртвородена илюзия. Факт...
  • 3 Край

    1 4 Отговор
    немска ел. кола.... мижав интерес.
  • 4 ха ха хааа

    1 0 Отговор
    БЪД , МЪД , ТЕСЛА , МОСКВИЧ , СЕКИРА ... Хърватия , илюзии .. душици , мили 🤭😁