Last news in Fakti

27 Март, 2024 17:59 1 613 2

Nissan и Fisker не се разбраха

  • fisker-
  • karma-
  • nissan-
  • ocean

Двете компании не достигнаха до консенсус

Nissan и Fisker не се разбраха - 1

Стартъпът за електрически превозни средства Fisker е изправен пред сериозни финансови предизвикателства. По-рано този месец компанията обяви недостиг на парични средства, който застрашава дейността ѝ до декември. Надеждите бяха насочени към потенциални инвеститори, които да я спасят от предстоящ фалит, но тези дискусии се провалиха.

Според неотдавнашни документи, подадени до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, както съобщава Reuters, Fisker не е успял да постигне споразумения с потенциални купувачи, което е довело до прекратяване на преговорите от страна на голям автомобилен производител, участвал в първоначалните разговори. Fisker е участвал в тези дискусии с до пет автомобилни производители. Въпреки че Nissan беше едно от известните имена, свързвани с потенциална инвестиция във Fisker, особено по отношение на електрическия пикап Alaska, не беше направено официално потвърждение. В докладите се посочваше, че Nissan обмисля да инвестира 400 млн. долара в производството на електрическия камион в един от заводите на Fisker в САЩ.

Fisker Alaska, представен миналата година като концепция, обещаваше пробег от 600 километра мили и начална цена от 45 000 долара на пазара в САЩ. Моделът с максимален пробег разполагаше с 550 конски сили, докато базовата версия предлагаше 275 конски сили, като плановете бяха за пускане на пазара в САЩ по някое време тази година.

Изправен пред финансови ограничения, Fisker търси алтернативни стратегии за поддържане на дейността си. Компанията проучва стратегически възможности, включително потенциално преструктуриране на бизнеса или обратно изкупуване на акции. След съобщението акциите на Fisker се сринаха с 28%, което доведе до спиране на търговията, а на Нюйоркската фондова борса се очаква скоро акциите да бъдат изключени от списъка. За да намали разходите, Fisker вече е намалил работната си сила с 15 %, особено в сферата на продажбите, тъй като преминава от директни продажби на потребителите към конвенционален дилърски модел. Въпреки тези предизвикателства, Fisker е подписал споразумения с 13 дилърски партньори в Северна Америка и Европа и има за цел да достави приблизително 20 000 SUV автомобила Ocean по целия свят през 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фискер

    8 0 Отговор
    Тоя измамник фалира вече 4 пъти,кой балък ще му се върже отново???
  • 2 Баз

    4 0 Отговор
    Няма ли редактор? Пет амтомобилни производителя, а не произвадители. Редовно статиите ви са пълни с тази грешка при неодушевени. пробег от 600 километра мили Мили, километри? Последно?