Last news in Fakti

28 Март, 2024 09:13 1 549 4

Renault ще продаде още от акциите си в Nissan

  • renault-
  • nissan-
  • акции

Французите ще се откажат от 2.5%

Renault ще продаде още от акциите си в Nissan - 1

Renault възнамерява да продаде приблизително 2,5% от дела си в акции на Nissan на японския автомобилен производител, като очакваната печалба от този ход е до 362 млн. евро се посочва в изявление на френската компания. Това е втората продажба на акции от страна на Renault, която се стреми да намали собствеността си в Nissan от около 43% на 15%, в съответствие с преструктурирането на дългогодишното им партньорство. През декември Renault продаде 5% дял в Nissan обратно на японската компания. последната продажба включва до 100 242 900 акции на Nissan, които са част от 24,63% дял в капитала на Nissan, държан понастоящем от Renault чрез френски тръст. Renault уточнява, че тази продажба ще бъде осъществена в рамките на програмата за обратно изкупуване на акции, инициирана от Nissan, целяща да ускори усилията за намаляване на задлъжнялостта и да подкрепи целта на Renault да възстанови инвестиционния си рейтинг. освен това Renault запазва възможността да продаде на трети страни допълнителни 180 447 100 акции на Nissan, които са били предложени, но не са били изкупени обратно от японската компания, в рамките на 180-дневен период. като част от споразумението, постигнато миналата година за рационализиране на техния алианс, Renault и Nissan имат за цел да установят кръстосано акционерно участие от 15%.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    3 5 Отговор
    Разпродавай еврозападналата кочина!!!
  • 2 ЕВРО ВАЛУТА НОМЕР 1

    5 2 Отговор
    двама се карат, китайците печелят
  • 3 Режия

    4 2 Отговор
    Те, японците съвсем се овъртолиха - зор, зор да намалят дела на "Рено", сега пък отказват да изкупуват обратно акции. Той, Госн добре им го каза, че ще закъсат.
  • 4 И двете ща идат

    0 3 Отговор
    курбан при китайците.Като фен на Рено вече се оглеждам за китайско,евро джейтаците не стаят вече.