Last news in Fakti

5 Май, 2015 15:46 2 246 0

Директор на SurveyMonkey почина след злополука във фитнеса

  • surveymonkey-
  • дейв голдбърг-
  • злополук-
  • почина-
  • фитнес-
  • мексико

Дейв Голдбърг е съпруг на главния оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг

Предприемачът от Силиконовата долина и главен изпълнителен директор на SurveyMonkey Дейв Голдбърг е починал от тежка травма на главата след злополука във фитнес салон в хотел в Мексико, съобщават местните власти, цитирани от Би Би Си.

47-годишният Голдбърг, който е съпруг на главния оперативен директор на Facebook - Шерил Сандбърг, е бил намерен да лежи до бягаща пътека във фитнес салона в хотел „Четири сезона" в Мексико.

Мексиканските власти не разглеждат това като криминален случай. Длъжностни лица са заявили, че Голдбърг все още е бил жив, когато е открит, но е починал по-късно в болницата.

Той е напуснал стаята си в хотела към 16:00 часа, за да тренира. Семейството му го е потърсило, когато не се е върнал. Открит е в 18:30 часа във фитнес салона, в легнало положение до бягащата пътека, с рана на главата.

Смята се, че мъжът се е подхлъзнал и се е ударил на уреда, обяви говорител на прокуратурата в мексиканския щат Наярит.

Първоначално беше обявено, че Голдбърг е починал внезапно в петък вечер при неизяснени обстоятелства.

Завършилият Харвардския университет Голдбърг се присъединява към SurveyMonkey през април 2009 г. Оценената на 2 млрд. долара SurveyMonkey е подкрепяна от Bain Capital Ventures, Google Ventures, Tiger Global и други.

Той е основател на LAUNCH Media, онлайн платформа за музика и музикални новини, която беше купена от Yahoo! през 2001 г. След сделката той стана вицепрезидент и главен мениджър на Yahoo! Music, която превърна в най-посещавания сайт за музика.

През 2006 г. Дейвид Голдбърг беше определен за един от най-влиятелните хора в дигиталния музикален бизнес според Billboard.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА