Last news in Fakti

24 Август, 2015 07:30 5 872 2

5 важни навика за млади предприемачи

  • предприемач-
  • hr-
  • навик

Ключът към успеха не е толкова далеч, колкото си мислите!

5 важни навика за млади предприемачи - 1
Снимка: freeenterprise.com

Предприемачеството далеч не е за нерешителни и боязливи хора. Основателите сами коват пътя си, поемат големи финансови рискове - и всичко това се уповава на надеждата, че идеята им няма да остане нереализирана, както на останалите 80-90 %.

Затова, Entrepreneur.com даде няколко съвета, които младите инвеститори могат да използват с голям успех, реализирайки амбициите си.

1. Създайте си "военно"-строг график

Разпределението на времето - един от най-важните ключове към успеха. При добре подреден режим на времето човек би могъл да свърши двойно повече работа, отколкото когато работи хаотично. При това, да го съчетава добре и с личния си живот.

2. Всяка вечер си задавайте въпроса "Ако всеки един ден преминава по начина, по който премина днес, колко светло бъдеще ме очаква?".

Именно това е правилният въпрос, в чийто отговор ще намерим истината дали действията ни водят към реализация на приоритетите ни.

3. Поставете си три задачи месечно, заради които да загърбите всички други

Има хиляди начини да подобрите бизнеса си. Факт е, обаче, че това далеч няма да се случи, ако импровизирате в много насоки наведнъж. Затова, задайте си три задачи от първостепенна важност, които да изпълнявате всеки месец. 

4. Правете списъци с въпроси "Какво трябва да направя" или "какво не трябва да забравям?" 

Навикът човек да прави списъци е изключително полезен. На лист хартия, на мобилния телефон или друго преносимо устройство - нахвърляйте бележки! Това може да спести безценни време и ресурси.

5. При всяка възможност в свободното време посещавайте място, на което ще се "слеете" с природата

Разходете се през уикенда! Идете в планината, вървете пеша няколко километра и се разведрете. По този начин ще се отърсите от насъбралото се през седмицата напрежение и ще "опресните" мозъка си. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бкп форевър

    1 0 Отговор
    Намерете си един чичко комунист да ви даде няколко милиона и да ви служи за чадър пред институциите и успеха ви е в кърпа вързан!
  • 2 форевър енд евър

    0 0 Отговор
    Защо пък точно "чичко" (всички не сме обратни п...ли)? Може и бабка-реститутка, ама да е от "червените бабички", че са по-дашни и са на изчезване, разбираш ли... Бегай - легай! Просперитетус гаранте!