Last news in Fakti

2 Декември, 2015 19:16 1 519 1

Милер обсъжда „Северен поток-2“ във Франция

  • милер-
  • северен поток-
  • франция-
  • газпром-
  • газ

Експортът на руски газ за Франция е нарастнал с 32 процента

Експортът на руски газ за Франция е нарастнал с 32 процента, съобщава в официално съобщение Газпром. Руската газова компания е доставила за периода януари-ноември 8.7 милиарда кубически метра газ за Франция. През миналата година количеството е било 6.6 милиарда. Председателят на Управителния съвет на Газпром Алексей Милер днес се е срещнал с шефа на администрацията на френския президент Жан-Пиер Жуйе, с министъра на икономиката, индустрията и информационните технологии Емануел Макрон и Изабел Кошер, първи заместник-генерален директор на енергийната компания Engie. По време на разговорите е бил обсъден проекта „Северен поток-2“.

В края на ноември стана известно, че 9 страни от ЕС искат проекта да бъде вкаран в дневния ред на срещата на върха на ЕС през декември. Срещу „Северен поток-2“ са балтийските държави, Словакия и Украйна. В консорциума на „Северен поток-2“ участват фирмите Газпром, E.ON, Shell, BASF/Wintershall, OMV и Engie. Той бе договорен през септември по време на Източния икономически форум във Владивосток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франкопрост

    0 0 Отговор
    Ауу, ами сега? Нека тогава американските ни приятели да им съдействат да се освободят от енергийната зависимост от Русия. Разбира се, това може да стане eдинствено с помощта на американските корпорации за добив на шистов газ!