Last news in Fakti

11 Април, 2016 20:14 1 176 0

Новият данък на такситата ще осветли бранша

  • данък-
  • таксита-
  • осветли

Протестите на шофьорите на таксита срещу промените в Закона за автомобилните превози са неоснователни, заяви председателят на Бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова в Пловдив.

Според нея новият еднократен данък за таксиметровите превозвачи, който ще бъде между 300  и 1000 лева на автомобил, е поносим и ще "осветли” бранша, предаде БНР.

Менда Стоянова отрече твърденията на протестиращите, че така ще бъдат подложени на двойно данъчно облагане за извършваната дейност:
От гледна точка на пряк данък - нямаме натрупване на данък върху данък. Този данък замества или корпоративния, или данъка върху общия доход в зависимост от това кой извършва тази дейност.

Те смесват осигуровките, което не е редно да се смесва. Всеки, който изпълнява някакъв вид трудова дейност, независимо дали го прави по трудов договор или за собствена сметка, е длъжен да си внася осигурителни вноски за здраве, за пенсия и за всичко, каквото е необходимо - така, че тук няма място за съпоставяне. Те и досега са били задължени да се внасят осигурителните вноски. И другото, което те смесват е данъкът върху добавената стойнот - всеки, който премине определен размер - 50 000 годишно, независимо каква дейност упражнява, следва да бъде регистриран по Закона за ДДС, така че тези неща нямат общо,
подчерта председателят на Бюджетната комисия в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА