Last news in Fakti

22 Юли, 2016 07:29 1 384 0

От дразнещите колеги няма отърване

  • дразнещите колеги-
  • шефът-
  • отърване-
  • досадникът-
  • подмазвачът-
  • несъобразителният

Приятелството и забавленията са едни от най-хубавите неща в живота на човек. На работното място обаче те се изместват от други важни неща като професионализъм, усърдие и продуктивност.

За някои колеги обаче, горепосочените съществителни не крият чак толкова сериозно значение. Те обръщат офиса с краката нагоре и мечтаят да бъдат център на вниманието, но не с успехи в работата, а с дразнещото си поведение.

Предлагаме Ви няколко такива типажа, които със сигурност всеки може да онагледи с някой от работното си обкръжение.

1. Досадникът

Досадникът предпочита да споделя с Вас чувствата и мнението си и то твърде много, и твърде често. Облъчвани сте от него на всяка тема и по всеки повод, включително вече сте наясно с интимни детайли от любовния му живот. Нищо не е табу за споделящия. Той просто иска да разказва и преразказва историите си без спирка.

2. Псевдо-шефчето

Псевдо-шефчето си мисли, че е най-важният човек в офиса. Дори и да имате една и съща длъжност, той ще се държи сякаш сте му подчинен. Този тип се е самоназначил за шеф. Най-добрият начин да се справите с биещия се в гърдите нарцис е просто да го игнорирате.

3. Ленивецът

Ленивецът иска да взима много пари, по-възможност и бонуси, но без да върши достатъчно работа. Той предпочита да се скатава и се стреми да прави всичко възможно, за да натовари друг със задачите си.

4. Подмазвачът

Подмазвачът се стреми се да е приятел с шефа, съгласява се с всяка негова идея и му угажда за всичко, подмазва се и на колегите, нищо, че после говори зад гърба на всички. Важното е да не се конфронтира с никого, да бъде харесван и така да постигне така желаното си издигане във фирмата.

5. Несъобразителният

Несъобразителният колега по никакъв начин не осъзнава, че с поведението си нарушава личното Ви пространство.Той обожава да разпростра върху съседното бюро своите вещи, включително и лични като мобилен телефон, ключове и др. Не се свени като има нужда да използва чужд компютър или във Ваше отсъствие да седне на мястото Ви и да рови из документите. Той се интересува от себе си и вярва, че всичко е в реда на нещата - от "открадването" на химикалката, с която пишете, до окупиране на цялото Ви работно място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА