624 0

Защо жените инвестират по-успешно от мъжете?

Защо жените инвестират по-успешно от мъжете?
Снимка: АП/БТА
Венцислав Михайлов

Жените са по-предпазливи във финансовите си решения, отколкото мъжете със същото ниво на знания. Това им позволява успешно да управляват парите си, твърдят учени от Университета на Франкфурт. Какво можем да научим от жените инвеститори?

Финансово грамотни жени са по-предпазливи в решенията си, отколкото мъжете със същото ниво на знания. Това се отбелязва в проучване на Центъра за финансови изследвания (CFS) към Университета на Франкфурт. Колкото повече информация притежава един мъж го прави по-самоуверен в способността му да прави пари. Поради тази причина, мъжете са склонни да поемат повече рискове, предупреждават изследователи.

От друга страна жените винаги търсят допълнителна информация преди да инвестират.

56% от жените смятат, че повечето знания донасят до увеличаване на тяхното благосъстояние. В същото време само 30% от мъжете казват, че има връзка между придобиването на нови знания и повишаване на тяхната собствена богатство. Въпреки това борсата не привлича нежният пол. Една от причините е разликата в заплащането между жените и мъжете, които работят като дилъри.

Тук все още силният пол получава по-висока заплата. Авторите на проучването отбелязва, че то представлява представителна извадка на възпитаници на Университета на Франкфурт.

Германия

Напиши коментар:


Публикувай