3 005 6

Купуваш дом с биткойни, вземаш Lamborghini....

Анализатори на имотния пазар пресмятат, че любителят на крипто валутата е зароботил $1,3 млн. 

Венцислав Михайлов

Калифорниец спечели от страстта си да използва крипто валута биткойн, съобщава Блумбърг. Това станало при негова сделка за купуване на имот, която била платена с биткойни. Само от разликата в маржа на крипто валутата той успял да спечели $1,3 млн.

Преди седмици в платформата Bitpay получили запитване от една калифорнийска агенция за недвижими имоти за процедурата по купуване на имот, който да бъде платен с биткойни. Продаваната къща била оценена за $4 млн.

След обясненията брокерите се съгласили сделката да бъде платена с крипто валутата. За щастие сделката била договорена при цена на биткойна за около $750. При нейното финализиране цената на крипто валутата скочила до $1000.

По този начин купувачът успял заедно с новата къща да се фука и с ново Lamborghini....

Анализатори на имотния пазар пресмятат, че любителят на крипто валутата е заработил $1,3 млн. от маржа в курса.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • китайче
  Отговор
  1 22:03  27.01.17
  ИГРАЧ ОТ КЛАСА !!!
 • 2 08:03  28.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гощо
  Отговор
  3 08:25  28.01.17
  Аз имам виетнамски донги....Ше зАкУпа една панелка в Люлин
 • кроко
  Отговор
  4 09:20  28.01.17

  До коментар #2 от "Гост":

  То и заглавието и смисъла на цялата статия е толкова омотано. Реално погледнато купувача е имал някакво количесто биткойни и преди да си купи къщата, стойността им в долари се е вдигнала, което означава че просто може да си купи повече неща. А дали ще си купи къща или 2-3 ламборджинита е частен случай, но статията е написана така, човек може да остане с впечатлението че продавачите би трябвало да са изкярили от това увеличение.

  Коментиран от #5

 • БАТЕ ЖОРО
  Отговор
  5 10:51  28.01.17

  До коментар #4 от "кроко":

  Коментара ти напълно съвпада с моя, като ще добявя, че всички са изкярили, защото продавачите са се отървали от непродаваема къща за нормални пари и трябва бързо да се отърват на свой ред от биткойните, докато не са се върнали на предишният номинал.
 • Експерт
  Отговор
  6 09:07  29.01.17
  Май този който е писал статията за първи път чува за BTC или Bitpay. Bitpay е система при която плащането с BTC се конвертира моментално в USD. Единственият печеливш в тази система е BITPAY. Нито куповача нито продавача са спечелили нещо от разликата в курса при използване на BITPAY!

Напиши коментар:


Публикувай