27 Януари, 2017 21:12 3 445 6

Купуваш дом с биткойни, вземаш Lamborghini....

  • дом-
  • къща-
  • калифорния-
  • lamborghini

Анализатори на имотния пазар пресмятат, че любителят на крипто валутата е зароботил $1,3 млн. 

Калифорниец спечели от страстта си да използва крипто валута биткойн, съобщава Блумбърг. Това станало при негова сделка за купуване на имот, която била платена с биткойни. Само от разликата в маржа на крипто валутата той успял да спечели $1,3 млн.

Преди седмици в платформата Bitpay получили запитване от една калифорнийска агенция за недвижими имоти за процедурата по купуване на имот, който да бъде платен с биткойни. Продаваната къща била оценена за $4 млн.

След обясненията брокерите се съгласили сделката да бъде платена с крипто валутата. За щастие сделката била договорена при цена на биткойна за около $750. При нейното финализиране цената на крипто валутата скочила до $1000.

По този начин купувачът успял заедно с новата къща да се фука и с ново Lamborghini....

Анализатори на имотния пазар пресмятат, че любителят на крипто валутата е заработил $1,3 млн. от маржа в курса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 китайче

    7 0 Отговор
    ИГРАЧ ОТ КЛАСА !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гощо

    3 0 Отговор
    Аз имам виетнамски донги....Ше зАкУпа една панелка в Люлин
  • 4 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    То и заглавието и смисъла на цялата статия е толкова омотано. Реално погледнато купувача е имал някакво количесто биткойни и преди да си купи къщата, стойността им в долари се е вдигнала, което означава че просто може да си купи повече неща. А дали ще си купи къща или 2-3 ламборджинита е частен случай, но статията е написана така, човек може да остане с впечатлението че продавачите би трябвало да са изкярили от това увеличение.

    Коментиран от #5

  • 5 БАТЕ ЖОРО

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Коментара ти напълно съвпада с моя, като ще добявя, че всички са изкярили, защото продавачите са се отървали от непродаваема къща за нормални пари и трябва бързо да се отърват на свой ред от биткойните, докато не са се върнали на предишният номинал.
  • 6 Експерт

    2 0 Отговор
    Май този който е писал статията за първи път чува за BTC или Bitpay. Bitpay е система при която плащането с BTC се конвертира моментално в USD. Единственият печеливш в тази система е BITPAY. Нито куповача нито продавача са спечелили нещо от разликата в курса при използване на BITPAY!