Last news in Fakti

16 Април, 2017 14:43 2 169 7

Най-разточителните туристи

  • туристи-
  • харчене-
  • пари
Най-разточителните туристи - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 261 млрд. USD са похарчили китайците в чужбина през 2016 г., сочат данните на Световната туристическа организация (UNWTO). Поради това оглавяват и класацията на най-разточителните туристи в целия свят. Сумата е с 12% повече с сравнение с 2015 г.

На второ място са гражданите на САЩ. За 12 месеца те са изхарчили по пътешествия в чужбина 122 млрд. USD, което е с 8% повече в сравнение с 2015-а. Германците заемат третата позиция с изхарчени 81 млрд. USD. Тук увеличението на годишна база е 5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    5 6 Отговор
    Това е фалшива класация след като не поставя на ном 1 БОГАТИТЕ РУСНАЦИ,които пилеят пари по най-луксозните курорти в целия свят,включително и у нас в КРАНЕВО!
  • 2 Антон

    8 2 Отговор
    Къде е нашия Бай Ганьо (стоянчо л..номета) да ни обясни колко са бедни китайците? ;)

    Коментиран от #3

  • 3 стоян георгиев

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Антон":

    антоне,ти като нелаиномет ми обясни тва ли е критерии за богатство?те и руснаците харчат много в чужбина ама не всичкте ,а само определени такива.може също така да провериш в графата на световно наи-бедните хора ква част са китаици има и такава статистика. мерака ти да изкараш системата им за нещо много положително е ясен както си ми ясен и ти ,но като нел..номет ти пожелавам да поживееш там и да почиваш в чужбина като нормален комунистически гражданин.основните разходи по тази статистика са на китаиските магнати болни по комара дето харчат в източна азия, европа и сащ в казината,масовката на китаиските туристи е бедна като църковни мишки ,справка тези дето идват у нас и последното нещо в главата им е туризма.да сравниш китаиски турист с немец или американец такъв е смешно ама кво да правиш ука трябва !

    Коментиран от #4

  • 4 Антон

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Това което си писал са свободни съчинения. :) И само да те попитам къде си ти, или българите в тази цялата картинка, та имаш самочувствието да плюеш постоянно?

    Коментиран от #6

  • 5 майна

    3 0 Отговор
    много пари направиха някой китаиски фирми
  • 6 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    аз съм в българия европа и не плюя постоянно ,а само аномалиите свързани с такива като теб.кое е свободно съчинение само да те питам?ти виждал ли си китаиски туристи?щото аз съм виждал ,както у нас така и в чужбина ,да речем канада или европа.и както ти казах са два вида едните бедни амбулантни търговци и другата група в казината дето хвърлят на воля .като толкова си отворен и нелаиномет ,я ми обясни къде ходят масово китаиците на туризъм за да харчат.все пак ако ста толкова много да речем 200-300 милиона туриста биха се забелязали.след като трябва да си конкретен знам и кво ще направиш ,ще спреш да пишеш като всички тролчета дето се опитвате да се правите на остоумни.

    Коментиран от #7

  • 7 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Дори и случайните посетители в този сайт усещат че трола си ти и постоянно плюеш под всяка статия за Китай. За туристите съчинението ти не е вярно пак ти казвам, не се опитвай да заблуждаваш. В чужбина не си излизал само ти за да видиш китайски туристи, а в БГ какви очакваш да дойдат, като се има предвид нивото ни на развитие?