Last news in Fakti

1 Август, 2021 08:22 11 427 28

Тези 3 сектора ще помпат инфлацията в България

  • инфлация-
  • нси-
  • мерки

Прогнозите са на база изследване от НСИ

Тези 3 сектора ще помпат инфлацията в България - 1
Снимка: БГНЕС

Поскъпване на стоките и услугите през следващите три месеца, очакват все повече мениджъри в различните браншове у нас, показва анкета на НСИ.

По отношение на продажните цени в промишлеността 15.5% от мениджърите прогнозират те да се повишат през следващите три месеца.

В строителството са притеснени от нарастващите цени на материалите и този факт вече заема четвъртото място сред основните проблеми за развитието на бизнеса.

Относно продажните цени мениджърите продължават да имат известни намерения за увеличение през следващите три месеца, показва анализът на НСИ.

Подобни очаквания има и по отношение на продажните цени в търговията на дребно, като все повече търговци прогнозират те да се повишат през следващите три месеца.

Очакванията на мениджърите за продажните цени в сектора на услугите са за известно повишение, макар по-голяма част от тях да предвиждат запазване на тяхното равнище от август до октомври.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    22 21 Отговор
    Нали така искат началниците в ЕЦБ , ФЕД и МФ : 2 процента инфлация . На ви сега !
    Хляба и бензина до Нова година ще е 10 лева . Спасявайте си парите в имот в Южните квартали на София !
  • 2 Анонимен

    108 1 Отговор
    Помпат, но мнозинството потребители сме на една заплата и нямаме печатници на пари вкъщи. Вдигнете ли още цените, свиваме още потреблението.

    Коментиран от #9

  • 3 само с ядене не може трябва и акъл

    32 5 Отговор
    Всички неща са като храната така и парите не може само да поемаш трябва и да изпускаш не става само с ядене трябва и акане.
  • 4 От 30 години

    18 1 Отговор
    Нито правят амнистия а толкова наследници на политици се родиха нито правят големи намаления на стоки та по бедните да си подновят нещата в къщи
  • 5 Като се отрови организма

    11 1 Отговор
    Ще се лишим от огазъма
  • 6 123

    37 5 Отговор
    Сатанистите печатат здраво долари. Какво ни лъжете отново?
  • 7 ГОРСКИ

    25 10 Отговор
    Таралежа вдига инфлацията като плаши народа със тежка зима плюс неговите хора които са във икономиката вдигат цените умишлено !!!!!!!

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Тати

    9 34 Отговор
    Радев се е погрижил за всичко,абсолютно за всичко не само строителството,промишлеността и търговията на дребно… Хващайте палчетата
  • 9 Алфа Вълкът

    18 55 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Гарантирано от Радев, пенсионерите изядоха пътищата и работните места на сумати народ. Поскъпване на всичко и хващане за големите пръсти, Радев закопа България. Бойко поне въртеше положението!

    Коментиран от #12

  • 10 Идиот

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГОРСКИ":

    Затова си готски
  • 11 Пич

    14 29 Отговор
    Вие си избрахте идиотите на резидента , така , че не ми мрънкайте... Още ще ви грабят , па вие си привиждайте победа... Селяндури...

    Коментиран от #23

  • 12 УЧУДЕН

    18 6 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа Вълкът":

    Правилно! Всички пенсионери - в газовите камери, даже и твоите родители, ако имаш такива! Така ще живееш спокойно (поне до пенсия)!
  • 13 Българка

    13 26 Отговор

    До коментар #7 от "ГОРСКИ":

    Колко още ще си миете ръцете с Бойко? Фърчилото управлява цяла година, питайте го него.

    Коментиран от #27

  • 14 Ввв

    25 5 Отговор
    В кочината инфлацията е убийствена,но с 12 години водорасло като премиер…нормално
  • 15 Стамат

    11 28 Отговор
    При Бойко се отживяхте,са при чалгарите и ДПС+БСП ше видите мръчкав комунизъм
  • 16 Един

    23 3 Отговор
    Само за вдигане на пенсии при казват тарикатите депутати и до като ги вдигнат тя инфлацията отдавна ги изяла И къде ще е файдата от многото приказки за увеличението Няма да я има никъде Уважаеми депутати пенсиите над 1000лв нямат нужда от вдигане В България с малки пенсии останаха реално работещите хора бачка торите Тяхните пенсии вдигнете щото тарикатите работодатели и политици им Махнаха категориите и ги осигурява ха на минимална И вдигнаха стажа и възрастта Геноцид от всякъде
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пенсионер

    9 21 Отговор
    Много хора не се осигуряват,и после ревът,че са им малки пенсиите,ако изобщо имат такива.Аз съм се осигурявал цял живот и пенсията ми е над 1000лв и карам спокойни старини.

    Коментиран от #19, #25, #28

  • 19 Баро

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Пенсионер":

    Ако се гътна ще утре Знаеш ли колко пари ще си назад
  • 20 Селяк

    22 1 Отговор
    Еее, евала на България, винаги върви в грешната посока и винаги срещу народа който плаща заплатите на тея скапаняци в парламента които си клатят крака по цял ден. Ама сме си го заслужили, щот сме продажно, завистливо овче племе. Щом 500г позволихме да ни мачкат турците, значи можем още много да постигнем с мълчание, вадене на големи краставици в нета, и плюене по всички. Евала на нас, такъв народ като нашия никъде няма - прави сте. Да гледаш, как те крадат, как корупцията си върви, как няма никакво правосъдие и да си правиш пътувания в чужбина, да гледаш какво е там и да живееш в мизерията тук - евала овце, браво.

    Коментиран от #26

  • 21 кикирикииии

    11 0 Отговор
    Започна поскъпването на селските имоти явно и зъвръщането.
  • 22 3724

    2 3 Отговор
    меринджеите ще дууат супата скоро
    идват кадрите тройкаджии преписвачи
    и те ще ги извадят от кризата
    аз няма да купувам НИЩО вече
    ще гледам шоу
    на нашите уредени успели деца
  • 23 ежко

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пич":

    Абе пич, кой сме избрали и кой не сме избрали няма значение.Хвърлянето на пари като помощи без срещу тях да има налична стока или услуга вдига инфлацията.Факт!Икономически закон!Пари има -стока няма т.е. наличната стока ще се продава за много пари!Нали досега разни икономисти ви учеха как да въртите бизнес на ръба на бръснача -сес заеми и без резерви и като се слуяи нещо като ковид 19 и хайде чао с бизнеса.Те така ви учат и да живеете -на кредит, без план "Б", на ръба и като им се хванете на въдицата, и като се издъни концепцията и ставате недоволни, а дърьавата недоволни не обича -затова плаща и печата кинти.Проблема е,че срещу тези кинти няма нищо -нито труд,нито стока.Толкова за съвремените икономически концепции.
  • 24 Инфлацията

    11 1 Отговор
    Не се помпа от секторите а от печатането на пари в днешно време даже не ги пеатат само се въвеждат на клавиатурата сумите и се пускат в обръщение 97% от парите в обръщение са дигитални .
  • 25 Истината

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пенсионер":

    Я кажи кой те е осигурявал? МВР? ИЛИ НЯКОЯ ДЪРЖАВНА СЛУЖБИЦА, Но със сигурност не си самоосигуряван...
  • 26 ТурчинЪТ

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Селяк":

    И още така ще е....Овце............
  • 27 Само питам

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Еничарко,заради 12 години на Толупа знаеш ли колко още трябва да се чегърта?
  • 28 Ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пенсионер":

    Моля държавни чиновници да не се..т във форума.