Last news in Fakti

17 Март, 2022 14:17 615 3

НСИ: 5,3 на сто е безработицата за 2021 г.

  • нси-
  • статистика

Общо броят на заетите е над три милиона души

НСИ: 5,3 на сто е безработицата за 2021 г. - 1

Безработицата за миналата година е 5,3 на сто, сочат данните на Националния статистически институт. Общо броят на заетите е над три милиона души.

Най-много от тях са в активната възрастова група, но около 12 процента от тях са на възраст между 18 и 24 години и рано са напуснали образователната система, сочат данните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kaptain Morgan

    5 1 Отговор
    Стъкмистика ! Безработицата е поне два пъти по-голяма, само че тези които работят "на черно" и тези които чакат на баба си на пенсията въобще не се регистрират никъде. Крайно време е да се направи регистър на хората, които никога не са работили и да се провери как се издържат.
  • 2 гост

    4 0 Отговор
    Предлагам пълна чистка и некадърниците от НСИ на борсата , изцяло нов персонал с нова методология,тъй като сегашната стъкмистика няма нищо общо с реалността.
  • 3 Наждак

    0 0 Отговор
    Съобщиха за потенциални работни места и да се предложат на украинци , може и желаещи българи . Да се уредят българите на работа , а украинците да чакат , ако остане за тях и безработицата ще намалее . Да се заплаща подобаващо !