Last news in Fakti

29 Юни, 2023 15:53 3 626 6

Банкомати отказват да приемат банкноти от 50 лева

  • 50 лева-
  • банкнота-
  • купюр-
  • банкомат

Проблемът е при депозиране само на купюри от емисия 2006 г.

Банкомати отказват да приемат банкноти от 50 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Банкнотите не приемат банкноти от 50 лева, когато се ползва услугата депозиране на пари. Това алармира бТВ като се позова на многожество сигнали, че при опит да депозират банкнота с този номинал в банкомат, устройството не я приема.

Проверка на бТВ също показала, че проблемът не е с банкомати на конкретна банка, а е масова практика в последните дни.

От банките дали обяснение, че следват препоръка на БНБ устройствата да не приемат банкноти от 50 лева с емисия 2006 г. От БНБ не са отговорили на запитване дали това е така. "Сега" също изпрати запитване какъв е проблемът и очаква отговор.

Последните няколко дни банкоматите не са приемали никакви банкноти от 50 лева, докато банките настроят системите си. Сега вече хората може да депозират купюри от 50 лева с емисии 1999 г. и 2019 г. Тези от емисия 2006 г. се приемат за депозиране единствено на каса в банката.

Проблемът може да е в настройките на техническото средство, заради бума на фалшиви петдесетолевки, допуска бТВ. Наскоро стана ясно, че банкнотата от 50 лева вече е най-често фалшифицираната. От общо 253 неистински банкноти, хванати от БНБ за 3 месеца, 200 са с номинал 50 лева, показват данните на банката.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    16 0 Отговор
    Цитат: "Банкнотите не приемат банкноти от 50 лева" ...??? Не се приемат едни други ли??? Хахаха!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Банкнотите не приемат банкноти

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    И аз имам една такава, не приема себеподобни в портфейла. Контактува само със столевки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 MисирМаpооооо

    5 0 Отговор
    Банкнотите не приемат банкноти от 50 лева...
  • 5 адаша

    13 0 Отговор
    Какви ужасни времена настанаха- банкнотите не приемат банкноти, а мъжете приемат мъже...
  • 6 Мирослав Костов

    2 0 Отговор
    Днес изтеглих 400лв. 2х100 2х50 5 х 20 от една сметка. Исках да зареда друга сметка с 150лв.банкнотата от 100лв е прие а от 50 я върна. пробрах с другата същата работа а са изтеглени от същия банкомат преди минути. Като не се приемат защо зареждат банкоматите с такива банкноти. Свързах се с управлението обяснението което дадоха : служител е направил грешка. Да отида в работно време и ще ми ги сменят.