Last news in Fakti

27 Януари, 2014 12:03 1 347 1

Еврокомисар Антонио Таяни: Европа не трябва да казва "не" на шистовия газ

  • антонио таяни-
  • шистовия газ-
  • еврокомисар-
  • фалшификатите

Трябва да има безпристрастен дебат по въпроса, коментира зам.-председателят на ЕК

Еврокомисар Антонио Таяни: Европа не трябва да казва "не" на шистовия газ - 1
Антонио Таяни

Европа не трябва да казва "не" на шистовия газ. Това послание отправи еврокомисарят по промишлеността и предприемачеството и заместник-председател на Европейската комисия Антонио Таяни.

„Важно е да работим върху енергийните цени, както и за шистовия газ, отделно и заедно в Европа, като, разбира се, проучим въздействието му върху околната среда. Нужни са ни нови и модерни идеи по отношение на енергийната политика. Няма как иначе да сме конкурентоспособни. Много хора в Европа са против добива на шистов газ, а трябва да има дебати по въпроса, трябва да бъдем безпристрастни“.

Днес вицепрезидентът на ЕК присъства и на конференция в Рим по темата за фалшификатите, организирана от ЕК, Италианския сенат и финансовата полиция.

Събитието е част от информационна кампания за борбата срещу фалшифицирането и увеличаване на икономическия растеж. Обемът на световната търговия с фалшиви стоки е на стойност 200 милиарда евро всяка година, което въздейства отрицателно върху световната икономика.

Таяни заяви по този повод: "Фалшивите продукти представляват спирачка за икономическата конкурентоспособност и растеж в Европейския съюз, като заради тях всяка година се губят стотици хиляди работни места.

Фалшивите стоки също така представляват сериозна заплаха за сигурността и здравето на гражданите. В настоящия контекст на икономическа криза с високи нива на безработица е особено важно да се ангажираме в тази борба с всички инструменти, с каквито разполагаме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    0 0 Отговор
    Тончо-а нещо във връзка с КОМИСИОННАТА да кажеш?
    Говори врели-некипели само там,където НИКОЙ НЯМА да му
    зададе точно този въпрос,нали??
    А то е ясно,ЧЕ Я ИМА-дори и на децата,обаче да каже процента,
    за който говори тия глупости и се опитва да прави другите само
    на послушни слушатели!