Last news in Fakti

12 Март, 2015 18:48 766 2

Ръководството на БДЖ отхвърли обвиненията

  • ръководството-
  • бдж-
  • отхвърли-
  • обвиненията

БДЖ ЕАД не е участвало в изготвянето и подписването на процедурите, визирани в предоставения на прокуратурата Одитен доклад

Настоящото ръководство на  БДЖ  отхвърли обвиненията за финансови злоупотреби в дружеството.  Вчера транспортният министър Ивайло Московски потвърди, че изпълнителният директор на БДЖ  Владимир Владимиров и председателят на Съвета на директорите на холдинга Велик Занчев са разпитвани от прокуратурата за сключени неизгодни договори, които са ощетили железницата с десетки милиони левове.

Ето какво заяви  ръководство на Холдинг БДЖ ЕАД в официално съобщение:

Независимо кое ръководство е направило обществената поръчка, кое ръководство е сключвало застрахователните договори и кое ръководство ги е изпълнявало, при направена оценка на риска и съпоставка между щетите и застрахователните премии, тезата, че дружеството е ощетено, категорично не е вярна. Чрез сключените по този начин договори на Холдинг БДЖ ЕАД са спестени близо 17 млн. лв.

Изпълнителният директор на Холдинг БДЖ ЕАД, Владимир Владимиров и председателят на Съвета на директорите на Холдинга, Велик Занчев, не са участвали в подготовката и подписването на нито една от визираните в Одитния доклад процедури.

През периода, когато е организирана и проведена обществената поръчка за избор на застраховател и е сключен договора със застрахователя, избран в резултат на проведената процедура, Владимир Владимиров е бил в неоперативното ръководство на Холдинг БДЖ ЕАД, т.е. председател на Съвета на директорите на дружеството. В качеството си на такъв и съгласно функциите, възложени му с Правилата на работата на Съвета на директорите, той не е имал права да представлява и ръководи дружеството, в това число да подписва решения за откриване и провеждане на процедури за възлагане на обществени поръчки, решения за избор на изпълнител, както и да сключва договори за възлагане на обществени поръчки.

През същия период настоящият председател на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ ЕАД, Велик Занчев, е заемал длъжността директор на Дирекция Корпоративни дейности в Холдинга. В трудовите функции на тази длъжност не е имало каквито и да било задължения, свързани с организирането и провеждането на процедури за възлагане на обществени поръчки.

Независимо от горевизираните факти, а именно, че Владимир Владимиров и Велик Занчев не са участвали по никакъв начин в нито една от споменатите в Одитния доклад процедури, от страна на настоящото ръководство на Холдинг БДЖ ЕАД са дадени изчерпателни отговори по всички въпроси, зададени от компетентните органи.

В изводите, направени в края на доклада, се казва следното: Одиторският екип не може да изрази разумна увереност до каква степен предоставената информация за щети и плащания е коректно изготвена, поради кратките срокове и неубедителната организация на процесите по застраховане.

В момента е образувана прокурорска преписка по въпросния казус и се извършва предварителна проверка, след приключването на която компетентните органи ще се произнесат официално по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пощальон

    0 0 Отговор
    Ръководството на пощите на прокурор!! Тази държавна фирма от години се източва и съсипва умишлено.
  • 2 ooo

    0 0 Отговор
    от 2009г. лицето владимиров-комсомолският секретар по времето на жан виденов управлява бдж и всяка изминала година резултатите са все по - печални явно момчето изпълнява олигархични поръчки и това много- добре го знае комунистическата плевенска издънка московски, който уж не е чел одита , но знае как завършва? Между другото същата банда вкара парите на бдж в ктб, какво работи председателя на един управителен съвет щом не е отговорен за подписването на договорите при положение, че това става с решение на съвета на директорите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове