1 341 3

Протестна мрежа: България се постави в унизително положение

Стефанаки Йоанис

Нарушаването на международно легитимирани човешки права е Рубикон за политическата ни действителност. Това заявяват в официална позиция до медиите от Протестна мрежа.

След предумишленото убийство на политическия дисидент Георги Марков на моста "Ватерлоо" в Лондон доживяхме и екстрадиция на политически мигрант от нашата страна, независимо от решенията на компетентните съдебни институции. България депортира човек в Турция, по искане на режима там, режим, който суспендира Европейската Конвенция за защита правата на човека и настоява да върне смъртното наказание, за да се саморазправи с опонентите си.

Действията на българската МВР администрация са в разрез с нормалните представи за върховенство на закона.

Протестна мрежа е на мнение, че отговорност за този срамен за държавата ни акт носи цялото правителство и най-вече министър-председателят и министърът на вътрешните работи. Не по-малка е отговорността на парламентарно представените партии и особено тези от управляващото мнозинство, които подкрепят авторитарния режим в съседна Турция, и които, мълчаливо или не, са спомогнали да се достигне този нов срам в най-новата ни история.

Протестна мрежа подкрепя всеки порив на свобода срещу авторитарен режим, където и да е по света.

Настояваме за пореден път за оставка на цялото правителство, поставило България в унизително и срамно положение.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 20:38  11.08.16
  Добре е "протестна мрежа" да си завре протестите "на онова място",защото България НЕ ЖЕЛАЕ РАЗНИ БЕЖАНЦИ ДА ПРИБЯГВАТ С "ПРИБЕЖКИ И ПРЕПЪЛЗЯВАНИЯ" ПРЕЗ НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ,А БЪЛГАРИНЪТ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ РАЗНИ НЕКАНЕНИ "ИНОСТРАНЦИ" ДА ГО БЕЗПОКОЯТ С ЛИЧНИТЕ СИ ЖИТЕЙСКИ ПРОБЛЕМИ КОГАТО СИ ПИЕ РАКИЯТА!И нека това им е за урок и да знаят,че тук не е "безмитна зона" и всеки да може да нахълтва без покана и да претендира за безплатна помощ!Аман от мюсулмански навлеци...
 • 1234
  Отговор
  2 20:39  11.08.16
  А вие какво искате да имаме конфликти с Турция ли?Ще отидете ли тогава на фронта да воювате или ще си дигнете партакешите и ще избягате някъде където ще ви е спокойно и ще слушате в новините какво е станало в България.Не може заради едни хора които не са обмислили постъпките си да страда населението на друга държава.Защо не е избягал в Германия или САЩ където никой няма да им посегне ,защото са силни,а нашата държава без армия НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ЛУКСА ДА ПРОТИВОРЕЧИ НА ЕДНА СИЛНА И АГРЕСИВНА ТУРЦИЯ поне за сега.А вие с вашета толерантност докарахте Бъргария до това положение да не можем да се опълчим на враговете си.АКО ИМАХМЕ АРМИЯТА КОГАТО АЗ БЯХ ВОЙНИК НИКОЙ НЯМАШЕ ДА СМЕЕ ДА НИ ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ,НО ДОСТА СТЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ ,И ВИЖТЕ ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХТЕ.ИНАЧЕ Е МНОГО ЛЕКОМИСЛЕНО НА ТОЯ ЕТАП ДА СЕ ПРОТИВОРЕЧИ НА ПО СИЛНИЯ И АГРЕСИВЕН ПРОТИВНИК.Все пак заради една бълха да не изгаряме юргана.
 • Долни педали
  Отговор
  3 21:11  11.08.16
  А българския народ кой го пита дали иска да се премахне смъртното наказание, а??? Ако го имаше, Вероника от Велико Търново и много други невинни българи щяха да са живи! Мразя ББ, но повече мразя предатели като вас!!!

Напиши коментар:


Публикувай