1 345 7

Смяната на Бокова с Георгиева е кардинална грешка

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Решението за замяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева е фундаментална грешка, която свежда до минимум шансовете на България. Опитът за оттеглянето на Бокова е срамен за България. По този начин, на практика, страната ни се отказа от надпреварата за ООН.

Това се казва в изявление на заместник-председателя на Народното събрание Красимир Каракачанов. Острата му реакция идва след оповестеното решение Кристалина Георгиева да бъде кандидат за генерален секретар на ООН.

Според Каракачанов случилото се е плод на личните политически домогвания на Георгиева и на други представители на същото политическо лоби у нас.

Очаквам, след предизвестения провал на Георгиева за председател на ООН, тя да се оттегли от поста си на еврокомисар, казва Каракачанов.

Мотивите му са, че не може човек, преследващ само и единствено личните си амбиции, да представлява България в Европейската комисия.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 15:28  28.09.16
  Не е грешка....просто поръчка!
 • Ghost
  Отговор
  2 15:43  28.09.16
  Не е грешка - бащата на Кристалина не е убиец!
 • Бобчо
  Отговор
  3 16:20  28.09.16
  Днес маските паднаха. Дълбоко законспирирани съветски агенти и информатори не издържаха на напрежението и заголиха това което досега успяваха да скрият дори и от най близките си - съветското у себе си.
 • onq s konq
  Отговор
  4 17:25  28.09.16
  Станиии,стани ЮНАК БАЛКАНААНСКИ...!На оръжие братя!Или едната става шефка а другата "вице",или отваряме шлюза на бежанците по специален "транзитен коридор".А иначе с Ердоган няма проблеми-само бат Бойко да му каже "Давай бежанци,че ни трябват спешно за "една работа":)
 • prost
  Отговор
  5 17:58  28.09.16
  Тиквоча страшно ми прилича на едни гавази които видях в един истанбулски офис. Не само по вид, но и по държане. Гавазите на никого не даваха да припари до заветното стълбище и бяха с вид на пауни придаващи си важност. Щом някой от нас си покажеше картата главите се навеждаха и чинно махаха преградката, ако пък не дай Аллах се появеше някой от шефовете им, сервилността на гавазите беше потресаваща! На бегом отиваха да изкарат колата от гаража, отваряха вратите и с наведени глави чакаха шефът да се настани удобно и едва тогава я затваряха без да поглеждат към него. Нашата Тиква също е лакей и на Ердоганя, от там е прихванал и слугински навици. Вместо да защитава българската кандидатка и да я подкрепя всячески, Бокова далеч не е недуразумението Желева, Тиквата припка да изпълнява чужди желания. Ясно е че Сталинка не е българска а американска кандидатура. По-точно тя е от пасмината на Сорос. А Тиквата е паун пред невежите и последен лакей пред американските си шефове!

  Коментиран от #7

 • ами да
  Отговор
  6 18:38  28.09.16
  Щом за съветските патрЕоти и цялата остальная русофилска сган, начело с БСП и сие, смяната е "грешка", значи грешката е ПРАВИЛНА:)
 • ами да
  Отговор
  7 18:39  28.09.16

  До коментар #5 от "prost":

  Напълно отговаряш на ник-нейма си, но това е меко казано!

Напиши коментар:


Публикувай