1 162 2

Цачева е най-удобният за нас кандидат

Снимка: Нова телевизия
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

„Цецка Цачева е най-удобният за нас кандидат. За нас тази кандидатура е слаба и увеличава шансовете на ген. Радев. С тази кандидатура на ГЕРБ става все по-видима възможността за промяна – за президентската институция и на статуквото. От няколко години наблюдавам ГЕРБ. Струва ми се, че за пръв път ГЕРБ изглеждат слаби и в позиция, която следва БСП. От юли месец, когато ние обявихме кандидатурата си, те изчакват, правят някакви сметки. Това вероятно е някаква тактика”, коментира по Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й ГЕРБ стартирали кампанията страшно унизително. Причината според нея е, че Борисов е обявил на трибуната кой от изброените имена, които се спрягаха за евентуални номинации за кандидат-президент на ГЕРБ, е с най-висок и кой с най-нисък рейтинг.

„Убедени сме, че ще спечелим тези избори. Всички тези кандидати са участвали по някакъв начин в изпълнителната или законодателната власт. Те са били част от реформите в страната. Генерал Радев е единственият различен човек – защитавал е суверенитета на България. При Цачева това никога няма да се случи. И генерала, и майките заслужават доверие”, добави Нинова.

И определи Цецка Цачева като „просто един послушен изпълнител” и попита „Бихме ли искали да имаме такъв президент?”

„Трябва ни човек с характер, с позиция, а не толкова политически зависим”, коментира още тя.

„Това, на което бяхме свидетели вчера, е едно изключително пренебрежение към президентската институция“, заяви по БНР депутатът от БСП Жельо Бойчев, който също коментира номинацията на Цецка Цачева за кандидат-президент.

'Не беше казана нито дума за мандата на г-н Плевнелиев досега, един провал на ГЕРБ в президентската институция. Демонстрира се как всички други позиции в страната са по-важни и някак си така между другото, защото нали трябва да има и кандидат за президентската институция, по системата на изключване на този или онзи, защото му бил по-ценен и необходим на друго място, се стигна до г-жа Цачева.“, каза той.

Бойчев обяви, че кандидатурата на ГЕРБ няма да доведе до промяна в стратегията на БСП за кандидатпрезидентската кампания и разкритикува твърденията на реформаторите, че Цачева е "ляв" кандидат:

„Няма как да бъде лява кандидатура, при положение че два мандата е председател на НС от най-голямата партия, която е в него – ГЕРБ. По-скоро, това, което разпознавам в кандидатурата на Цецка Цачева, е, че по никакъв начин тя няма да застраши г-н Борисов и изпълнителната власт, колкото и малко живот да ѝ остава в момента, нали, ако бъде избрана.“

„Няма как да чуеш по-смешно твърдение рано сутрин от това, че реформаторите са алтернатива на ГЕРБ. Как може да си алтернатива на нещо, на което си бил до вчера министър. Трайчо Трайков беше министър! Да си алтернатива, при положение че си подкрепил втория кабинет "Борисов" и си го докарал на власт – малко ми идва в повече“, каза още Бойчев, който припомни, че докато Трайков е бил министър, по проекта "Белене" са били подписани 9 споразумения. Той опроверга твърденията на десницата, че кандидат-президентът, подкрепен от левица, иска преразглеждане на участието на страната ни в ЕС и НАТО:

„Г-н Радев много ясно каза, че от тук нататък в качеството си на бъдещ президент на страната България ще има много ясен глас в съюзите, в които участва. По никакъв начин не е поставян въпросът да се преразглежда членството нито в ЕС, нито в НАТО.“

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 10:09  03.10.16
  Още един удобен за президент.Пък ЦРУ и Сорос ще ударят едно рамо на изборите.Все пак трябва не само да е наш човек,но и лесно управляем къде с усмивка,къде с кинти под масата,къде с по една вечеря за 2-3000хил.лв.И цирка ще е пълен.

  Коментиран от #2

 • шлемник байкалски
  Отговор
  2 14:14  03.10.16

  До коментар #1 от "бббббб":

  То и русняците бият с рамо но явно им е слабичко рамото , защото освен да скимтят в нета и да набиват грешни пари на Волен и Гоце на изборите не могат да вкарат 20 човека в парламента да не говорим за президентски пост! Съвсем в тая логика и президентската институция е недосегаема за Москва и доста не зависима!!! Та в тоя ред на мисли не очаквайте някаква промяна в линията но президентската институция ! Все пак при президента идват всички доклади на разузнаването в каквото и състояние да е то !!!

Напиши коментар:


Публикувай