Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 17:59 1 797 12

Ненчев: Ако е необходимо, ще "запечатаме" границата

  • ненчев-
  • запечатаме-
  • границата-
  • бежански поток-
  • бежанци
Ненчев: Ако е необходимо, ще "запечатаме" границата - 1
Снимка: БТА

Ако е необходимо, ще "запечатаме" границата, няма да позволим незаконен трафик на хора.Въоръжените ни сили се подготвят за дългосрочна мисия по българската граница. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев в Благоевград в отговор на въпрос на журналисти. Ще бъде направено всичко възможно да подсигурим добри условия за работата им, включително облекло, медицинско обслужване, фургони за дежурните, подчерта министър Ненчев. „Военнослужещите носят службата си на границата с много висока чест“, заяви той и допълни, че се работи в тясно сътрудничество с органите, ангажирани в охраната на границата на съседните държави.

В Благоевград министър Ненчев проведе срещи с кмета на общината д-р Атанас Камбитов и с областния управител Бисер Михайлов по въпроси, свързани със сигурността в региона и участието на военнослужещи в охраната на държавната граница. „Няма да позволим незаконен трафик на хора“ – каза министърът на отбраната Николай Ненчев на съвместна пресконференция с кмета на общината и областния управител.

„Жителите на област Благоевград се чувстват защитени и имат осигурена добра охрана на границата, благодарение на служителите на „Гранична полиция“ и Българската армия“ – каза областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. Той подчерта доброто сътрудничество с военно формирование 26 400 в Благоевград в случаите, в които е необходимо оказване помощ на населението.

На балотажа ще бъде създадена същата организация за гласуване на военнослужещите, които охраняват държавната граница, както и на първия тур на изборите.

С решение на Министерския съвет Община Благоевград ще получи имот на Министерството на отбраната, който е с отпаднала необходимост – терен от бившите казарми. След прехвърлянето му, той ще бъде използван за инфраструктурни проекти на общината.

Министърът на отбраната Николай Ненчев присъства на храмовия празник на 200-годишната църква „Свети Архангел Михаил“ в благоевградското село Лешко и подари на храма икона на Свети Георги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    1 0 Отговор
    Сетила се Мара, да се побара!
    Досега защо не я запечатихте???
  • 2 шшш

    1 0 Отговор
    Ако трябва. Е,кой ще ви каже, Брюксел или Султана на Турция, то бива разграден двор...но тава на нищо не прилича,всеки ден изроди-терористи минават нашата граница,то вече не може и границата да я наречем . Сега ще заселваме български земи с тази паплач...
  • 3 Панчевски

    1 0 Отговор
    Тоя калъф Ненчев ,по мое време и за артелчик не става. Сега бил министър. Каква обида за армията тази армия ,която е пленила бойните знамена на съседните държави и не е дала нито едно пленено българско бойно знаме.Ами как ще рапортува пред главнокомандващият генерал Радев?
  • 4 19 11

    0 0 Отговор
    19-и, от 18ч. на Св. Неделя.
  • 5 ментари

    1 0 Отговор
    А до сега, какво правехте ве !
    Абсолютни празни приказки уплашиха се, че народа им показа комбинация от 3 пръста и сега, ще говорят всичко, което искат да чуят хората само и само да успеят да излъжат някой, ама свърши тая.
    Има ли един от вас, който да не лъже и да си държи на думата, като се почне от ония ветропоказател и ментар Бай Х., които още на 1ви тур щеше да си ходи !!!
    Дано не е останал и един глупак, който да ви се върже!
  • 6 Патриот

    2 0 Отговор
    Този с удоволствие бих го сурвакал - сурвакал - сурвакал... - Докато мърда! Как може такова ХХХХ да бъде поставен на толкова отговорна позиция.
    За това трябва ГЕРБ да паднат от Власт.
  • 7 кроко

    0 0 Отговор
    Не разбирате ли какво казва тоя: не че няма да пускат джангали от афганистан да минават границата, а ще гледат те да ги ловят. Не да ги взимат каналджиите и да ги прекрат евентуално извън България, а нешите пиявици искат да ги хващат за да ги карат по селата и градовете, да ги разселват у нас, да стват все повече и да смучат пари от ЕС за интегриране - същата работа като с циганите и също като тях няма никога да ги интегрират, за да не спрат парите!
  • 8 есхач

    1 0 Отговор
    Нали границата се охраняваше?! Къде е главният прокурор да повдигне обвинения за умишлено заблуждаване и неизпълнение на служебни задължения. Това е нормално той все пак е от село Кукорево ямболско ,а там като ти кажат" добър ден" виж къде е слънцето. Ще започнем да се оправяме след като кукоревица ,къдравата Сю, която се е навела пред Ердоган и финансовият измамник Владко, който ни натресе 21млрд дълг.
  • 9 лъва

    1 0 Отговор
    Искам да кажа на КОЛЮ НЕНЧЕВ да я "запечатИ"колкото се може по-добре тая нашата разградената граница защото аФганистанците и иракчаните обичали и мъжки дупета така че дано вземе мерки щото и той живее тука.
  • 10 защо

    1 0 Отговор
    Бойко, ако искаш да стане Цецка президент накарай Митов и Ненчев да млъкнат. Пълна излагация са тия двамата, говорят само празни приказки.
  • 11 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    СЕГА СЕ СЕТИХТЕ
    АЗ ГЛАСУВАХ ЗА КАРАКАЧАНОВ
  • 12 рес еоод

    2 0 Отговор
    по предложение на генерал Радев
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове