625 0

Зеленогорски: Вървим към предсрочни избори

Венцислав Михайлов

Ще подкрепим оставката, върви се към предсрочни избори. Хората очакват до края на парламента да се гласува антикорупционния закон. Това обяви в парламента Найден Зеленогорски от Реформаторския блок.

Той призова за консултации с ГЕРБ и Патриотите, за да може законът да започне да работи.

Преди две години се заклехме да служим на дълга си и дадохме куража на ГЕРБ да състави правителство на малцинство. Ние не останахме безмълвни наблюдатели. Ние поискахме да се подкрепи ясен кабинет и мандат, припомни Найден Зеленогорски.

Гласът на Реформаторския блок е бил на разума и срещу популизма, независимо откъде идва. Решенията в политиката са маратон, а не спринт. На реформаторите се дължат промените в конституцията, в образованието, държавната администрация, отбраната, икономиката, енергетиката и други сфери.

Оценката ни за правителството е положителна. Финансовата стабилност и резервът от 13 млрд. е сиренцето, за което се облизват редица политически мишки. За това призовавам да не се посяга към него, защото последиците ще са ужасни.

Не трябва да забравяме, че ни предстои да вземем решение за Еврозоната, да потвърдим нашата евроатлантическа ориентация и как ще се развиват отношенията ни с Русия.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай