1 159 5

Четин Казак: ДПС помогна осезателно за избора на ген. Румен Радев

Партията се представи подобаващо на вота, а ДОСТ се кри зад големия гръб на ГЕРБ, обяви той

Стефанаки Йоанис

ДПС допринесе осезаемо за победата на ген. Румен Радев на втория тур на президентските избори. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ депутатът и зам.-председател на ДПС Четин Казак.

Той припомни, че на първия тур партията застана зад независимя кандидат Пламен Орешарски, а на втория тур призова избирателите си да гласуват за Радев. По думите на депутата генералът е получил „огромна” подкрепа от избирателите на ДПС. ДОСТ от своя страна скри зад големия гръб на ГЕРБ, допълни той.

Относно гласуването в Турция, където повечето хора с българско гражданство подкрепиха кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, Казак каза, че в Турция посланията трудно достигат. Нека видим кой как ще се представи, ако ДПС и ДОСТ участват в избори, призова депутатът.

След изборите резултатите са били анализирани при почетния председател Ахмед Доган, призна Казак. На въпроса дали Мустафа Карадайъ е добър лидер Четин Казак отговори: „Карадайъ е само председател, лидерът е един”.

Зам.-председателят на ДПС напомни, че партията му предлага да се сформира преходен кабинет от системните партии, който да работи да назначаването на служебен кабинет от новия президент Румен Радев. От партията смятат, че Росен Плевнелиев няма морално право да назначава служебен кабинет в края на мандата си.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • нигериец
  Отговор
  1 09:20  23.11.16
  Абе ефенди, много добре се видя от извадките с определение за етнос кой за кого е гласувал! Радев има 6% от турци и цигани, а Цачева 20%+!!! Сега теманета ли правим след победата на Радев??!
 • ХАСАН
  Отговор
  2 09:34  23.11.16
  Стана миш маш!!кой с кого е и защо??? Всички имат само една цел -безнаказано да сучат от народната крава..кога ще видим един политик в затвора??кога ще има разследване за тяхното имущество??
 • Лупи
  Отговор
  3 10:01  23.11.16
  Радев не зная какво бли правил, то досегашните никаква полза от Президенти нямахме, но е хиляда пъти по-достоен за Президент от номенклатурката Цачева - тая от десетилетия само паразитира на лапачка и никаква полза само вреди имаме от нея. тоя поне е практик генерал, израсъл в кариерата с труд - опитен летец, практик. Ако не друго от самолети разбира перфект. А, Цачева като адвокатка не разбира ни от армия ни от самолети какъв Президент би била тая ве? тая до стената и е малко заради вредите им! Правилно са постъпили от ДПС, аако е истина - Радев е човек с опит като военен, поне военен да е Президент, вместо лукава бюрократка. Бюрократите съсипаха България преди 8 века. Все се борят за кокал власт и скапаха и народ и държава. А османското нашествие стана по-късно, тогава България на практика не съществуваше заради бюрократи - карат се крадат лъжат мамят вредят. само Радев, никаква Цуцолана! Оная ни разсказа играта в парламента заедно с повечето лапачи, ти Президент да стане искаш? Нот! Генерала поне ще помогне малко за авиацията ако не друго. А тая нищо.
 • Реалист
  Отговор
  4 10:29  23.11.16
  Аз , ако съм на негово място ще се ориентирам о време ,обаче да ли приемат тюфлетци одглеждани около обръчите , незнам . Тази партия рязко загуби електората си. Не може вечно да се мами .Това очаква и останалите паразитни партии,които са на държавна ясла . ДОСТ се представи отлично като най нова партия . Времето ще покаже кой е от народа ,и за народа си .
 • ХАСАН
  Отговор
  5 10:41  23.11.16
  ДПС вече няма какво да предложи..свърши..тия тримата са като кукла на конци-ходят заедно и се проверяват един друг..след това Доган ги привиква един по един да ги разпитва..баламурници

Напиши коментар:


Публикувай