823 3

Мая Манолова за мажоритарния вот

Омбудсманът внесе в НС законопроект за мажоритарни избори

Анатоли Стайков

„Това е вотът на гражданите, които участваха в референдума и факта, че 12 000 не стигнаха да бъде задължителен, според мен заради огромната подкрепа и участие, го прави задължителен и за институциите, и за политиците. Аз съм омбусманът и тъй като хората не могат сами да си напишат закона и да го внесат в Народното събрание, аз поех този ангажимент към тях”, заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия омбудсманът Мая Манолова.

Омбудсманът внесе в НС законопроект за мажоритарни избори

И се защити: „Аз просто внесох този законопроект, но не съм негов автор. Автор са хората, които пожелаха мажоритарен избор на два тура с абсолютно мнозинство”.

Омбусманът се обяви за пореден път за задължителното гласуване, както и за смесена система – 120 депутати, които да са избрани с мажоритарен вот и 120 народни представители, избрани чрез пропорционална избирателна система.

„Моите думи са отпечатани в парламентарната стенограма. И там се казва ясно, че съм за смесена избирателна система”, добави Мая Манолова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 09:33  24.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пеньо
  Отговор
  2 10:59  24.11.16
  Магистралката отново се изживява, като значима!
 • Ей това е истината
  Отговор
  3 15:31  24.11.16
  Кой глас на Хората на Георги Гергов-Станишев-Слави Трифонов-Цацаров-Борисов-Пеевски или на Софиянски-Божков и Сие Кое и Къде е новото!! Не ви ли е ясно че Трифонов подготвя почвата за Борисов Президент,Трифонов Премиер останалите пригласят за плънка и парлама като няма субсидии откъде ще са парите на партиите и тогава всеки стабилно накрал се се връща обратно със свой представител директно купен и издигнат

Напиши коментар:


Публикувай