881 4

Шансовете за съставяне на кабинет са над 20%

Шансовете за съставяне на кабинет са над 20%
Калина Петрова

Шансовете за съставяне на кабинет в рамките на този парламента са над 20 %, за не съставянето остават около 80%, каза председателят на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов. Вчера премиерът Бойко Борисов каза, че вече допуска съставянето на нов кабинет след заседанието на лидерите на ЕС в Брюксел, а ден по-рано Цветанов оцени шансовете за това на 20%.

Това, което мога да заявя категорично е, че към настоящия момент са над 20% за съставяне на правителство остават като възможност, 80% като невъзможност да се направи кабинет. Всичко зависи от това, което ще се направи като официални разговори. Официалните разговори предстоят между премиера Бойко Борисов и коалиционните партньори, добави Цветанов.

Знаете, че през последните няколко седмици ние си говорим ежедневно, както с колегите си от Реформаторския блок, така и с тези от Патриотичния фронт, но няма нищо което за момента да е официално. Не са водени разговори по това, което вълнува най-много обществото. Преговорите, които водим са свързани с параметри на държавата и това което можем да правим евентуално заедно. Дали са склонни на отстъпки патриотите към този момент, Цветанов заяви: „Водим разговори през всичките тези две години, в които сме заедно. Въпреки различията ние имаме добри резултати, които сме постигнали от съвместното ни управление. И това, което ще продължим да правим е ще запазим добрата комуникация, за да можем въпреки различията да запазим общи цели, които можем да се обединяваме. И разбира се, всичко да бъде водено от националния интерес, каза Цветанов.

ГЕРБ готова ли е на смесена избирателна система, това на което са готови да приемат реформаторите, Цветанов каза: „Това което и премиера каза в Брюксел, и това което ние сме заявили като парламентарна група, ние трябва да се съобразим с тези 2,5 милиона български граждани, които дадоха ясния сигнал, че трябва да се променя избирателната система. Категорично сме заявили, че се съобразяваме с този резултат , заяви Цветанов.

В Брюксел действително искат да продължат, това което правим в България, каза той в отговор на въпрос дали премиера е посъветван да задържи властта от европейските партньори.

Цветанов намекна, че премиерът Борисов е посъветван от европейските партньори да задържи властта. Той даде пример с похвалите, които е получил в Брюксел Борисов на срещата си с вицепрезидента на Еврокомисията Франс Цимерман.

Цветанов е убеден, че досегашната коалиция може да се обедини около това, което са правили до сега и около 4 годишната програма на кабинета.

Бойко Борисов е достойният да бъде министър председателят на страната, заяви Цветанов.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  1 17:21  16.12.16
  Е.АТИ ЦИРКА. ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ ЧЕ Б.БОРИСОВ Е ЕДИН СТРАХЛИВЕЦ.

  Коментиран от #3

 • Бай село
  Отговор
  2 19:12  16.12.16
  Ало Цветанов нямали затвор за теб и за твоята партия? До кога ще разигравате вашите циркове? Европейските партньори посъветвали бойко да задържи властта, какъв позор. Нима някой му е вземал властта той сам дезертира за втори път, да не би властта да му е бащиния? Бил достойния да бъде министър председател на страната , какъв смях. Та той не може повече от две години да бъде министър председател, цял живот него ли ще избираме? Защо не вземете да се махнете от България , че да си изберем знаещи и можещи хора за да ни извадят от блатото в , което ни натикахте!
 • Бат Ваню
  Отговор
  3 20:46  16.12.16

  До коментар #1 от "ТИКВОЧА":

  И аз винаги съм казвал, че ти си една Тиква гоуема ... ха ха ха. При предишната оставка дойде Орешарски.... Дано да се разберат Бойко да си продължи.....
 • Винетууууу
  Отговор
  4 23:12  16.12.16
  А шансовете да останете читави в близкото бъдеще са под 20%

Напиши коментар:


Публикувай