1 280 5

БСП ограничи до три мандатите на депутатите си

На заседанието на 49-тия Конгрес на БСП беше приет нов устав на партията

БСП ограничи до три мандатите на депутатите си
Анатоли Стайков

На заседанието на 49-тия Конгрес на партията днес беше приет нов устав на БСП. В него беше записано, че председателят на партията се избира чрез пряк вътрешнопартиен избор и кандидати за народни представители не могат да бъдат социалисти, които са били 12 години депутати.
Вчера делегатите одобриха предизборната платформа и коалиционната рамка на БСП за

Кандидати за народни представители вече не могат да бъдат социалисти, които са били 12 години (три пълни мандата) депутати. Това ограничение няма да се отнася за председателя на БСП.

Въпреки ожесточените спорове срещу революционната промяна, при гласуването тя е била подкрепена от 532 от делегатите, а само 50 са били "против". Промяната се предлага от лидера Корнелия Нинова, като отговор на желанието за промяна на хората, изразено в референдума.

Сред депутатите от левицата с повече от три пълни мандата в парламента са Георги Божинов, Михаил Миков, Янаки Стоилов. Според новите правила в устава те няма да могат да се кандидатират за народни представители.

Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова благодари на делегатите на конгреса за мъдростта и разумните решения.

Доказахме отново, че сме единствената партия, която стои близо до хората, чухме желанието им за промяна и я започваме от себе си, каза Нинова в края на заседанието на 49-ия Конгрес на партията в НДК. Но това е само първата стъпка, предстои ни втора, по-голяма и по-сериозна, а тя е заедно с народа си да променим България, добави тя.

Вярвам, че можем да го направим, каза председателят на БСП и пожела: "На добър час и на работа! Успех!".

Вчера делегатите одобриха предизборната платформа и коалиционната рамка на БСП за предстоящите парламентарни избори.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мършата
  Отговор
  1 14:31  05.02.17
  На фона на тоталната неконкурентноспособност и в момента в който, България преживява тежка икономическа и демографска катастрофа, крайната зависимост от външни геополитически фактори, като излизането и вероятното излизане на някои страни от Евро Съюза, риска от рецесия и особено заплахата от прекратяване на икономическото сътрудничество, на това ниво което е сега, обещано от президента на Щатите в Америка, имам малко питане! Какъв стратегически изход се предлага за развитието на нашата икономика?

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 15:59  05.02.17

  До коментар #1 от "Мършата":

  Такъв изход не се предлага! БСП искат власт и нищо повече. Реално БЪЛГАРИЯ се управлява "отвън". Станишев го знае най-добре.
 • Комедията или трагедията продължава
  Отговор
  3 18:22  05.02.17
  Клоуните искат шоуто да продължава и не прекратява. Шмекерите не искат да вълшебният сън да свърши. За целта използват ДИМКИ за заблуждение и приспиване на масата. Изхода е: Народна власт и диктатура на пролетарията.
 • Гост
  Отговор
  4 19:00  05.02.17
  Това е добре, професия депутат няма, но не това е основният проблем на страната ни, а онези, които обикалят от партия на партия и все са в парламента пребоядисани
 • Morgoth
  Отговор
  5 20:05  05.02.17
  Това е едно добро начало. Следващата стъпка трябва да е да ограничат мандатите си на 0 :)

Напиши коментар:


Публикувай