929 2

Шефът на топлото в София дава обяснение за аварията

Стефанаки Йоанис

Проверих на място и без предупреждение работата на аварийните екипи на "Топлофикация София", които отстраняват пробива на магистралния топлопровод на бул. "Цариградско шосе".

Това съобщи в профила си Йорданка Фандъкова.

В момента екипите работят под земята и заваряват пробивите, които доведоха до спиране на топлоподаването към кварталите „Младост”-1, 1А, 2, 3 и 4, „Студентски град”, „Витоша”, „Дървеница”, „Мусагеница” и част от „Малинова долина”.

Директорът на ТЕЦ "София Изток" в момента е на място и контролира работата на своите екипи. В същото време по моя оценка ръководството на дружеството се забави с подаването на достатъчно и на актуална информация към гражданите, които от неделя са засегнати от аварията.

Факт е, че аварията е изключително тежка, но това не оправдава липсата на достатъчно подробна информация към гражданите. Затова поисках още във вторник дружеството да даде първия извънреден брифинг, на който да обясни причините за аварията и графика на работа.

По мое настояване в четвъртък на заседанието на Столичния общинския съвет ще бъде изслушан изпълнителния директор на "Топлофикация София" Георги Беловски. Освен това поисках и външни експерти да направят проверка на причината за аварията и на предприетите действията за възстановяване на топлоподаването.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хайл
  Отговор
  1 09:20  09.02.17
  Голям проблем за това топло!Скандал!Ми пускаш си печка да те стопли,ще си грееш вода няколко дни и това е!Хората бързо забравиха режимите на тока и на водата в близкото минало как сме живяли!

  Коментиран от #2

 • ССС
  Отговор
  2 10:24  09.02.17

  До коментар #1 от "хайл":

  Ти сигурно и само в неделя се къпеш, та съвсем нямаш проблем

Напиши коментар:


Публикувай