436 2

Фандъкова: Плащаме само за почистен сняг

Фандъкова: Плащаме само за почистен сняг
Стефанаки Йоанис

Плащаме на фирмите само за почистен сняг и за реално свършена работа. В момента над 2, 5 млн. лева са незаплатените средства заради лошото почистване.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Първата задача пред Столична община след снеготопенето ще бъде миене с маркучи, за да бъдат почистени всички наноси. Следят се 24 часа нивата на реките и язовирите, за да не се допусне наводняване, увери Фандъкова.

Ситуацията с инвестицията в "Топлофикация - София" е, че през годините на прехода не са правени никакви подмени на топлопроводи, каза още Фандъкова.

Аварийните ремонти на пътищата се извършват непрекъснато. Когато времето позволи, ще започнат и основните ремонти. Ще се работи масирано, за да може бързо да възстановим пътя и движението да бъде безопасно, каза кметът на София.

Веднага, след като бъде възстановено топлоподаването в столичните квартали, ще бъде направена проверка на всички нива, за да се установи причината. Това заяви в "Денят започва" кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя вече е възложила независима проверка от експерти от Техническия университет, за да установят действията на екипите.

Веднага, след като бъде възстановено топлоподаването в столичните квартали, ще бъде направена проверка на всички нива, за да се установи причината. Това заяви в "Денят започва" кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя вече е възложила независима проверка от експерти от Техническия университет, за да установят действията на екипите.

Фандъкова е поискала днес на заседанието на Столичния общински съвет да бъде изслушано ръководството на "Топлофикация - София". Ще бъдат сезирани и компетентните органи по отношение на причините за аварията.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 20:39  10.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Неутрален
    Отговор
    2 23:56  10.02.17
    Евентуално може и да се научиш да работиш, ама трябва да не ти е крило и шеф Тиквока.

Напиши коментар:


Публикувай