3 070 7

3-годишно дете остана инвалид след ваксина

Мартин Христов

Малкият Младен е на 3 години, но живота му вече е счупен. Когато е едва на 18 месеца му поставят задължителната ваксина "Пентаксим", но месец след това състоянието на детето рязко се влошава и едно от крачетата му се изкривява. Майката води детето при невролог, който твърди, че детенцето няма неврологичен проблем, съобщава bTV.

„Искам да споделя и с хората, които не знаят за какво става въпрос – от една ваксина „Пентаксим” какви неща се получават. Младенчо беше до 1,6 г. – нормално, здраво, развито дете, говорещо, хранещо се. Ще се опитам да намеря сили да продължа. След като му е поставена ваксина, тръгват да му се схващат краката, оттам съпругата ми тръгва по лекари”, разказва бащата през сълзи.

Когато се случва това, той е далеч от дома – работи на кораб.

Младен вече е на 3 години, но развитието му се забавя. Заради схващането и изкривяването на краката, което по думите на родителите се получава след ваксината, лекарите назначават и правят ортопедична операция. След нея Младен е напълно обездвижен, спира и да говори.

Операцията е извършена от един от утвърдените детски ортопеди във Варна – доц. Димитър Райков. Д-р Райков отказа да коментира случая.

В писмен отговор от варненската болница „Св. Анна” е посочено, че направеният преглед на медицинската документация не показва отклонения на алгоритъма за провеждане на лечението при такава диагноза нито по време на операцията, нито при следоперативното възстановяване на детето.

Семейството кандидатства в момента за лечение в чужбина пред Фонда за лечение на деца, въпреки че детски невролог ги съветва да се откажат, защото няма шанс детето да излезе от това състояние.

„Няма да се предаваме. Никой родител няма да си остави детето – това не е счупена кола да я захвърлиш да гние, ние ще се борим колкото можем, с каквото можем”, категоричен е бащата.

Междувременно приятели и роднини на семейството започват благотворителна кампания с цел да съберат средства за лечението на Младен. Семейството пък ще си търси правата в съда, за да се разкрие причината здравото им дете да изпадне в състояние на пълно обездвижване.

Можете да се включите в кампанията в помощ на детето във „Фейсбук”. Банковите сметки са:

Младен Младенов Алексиев

BG23UNCR70001522882681;

BG70UNCR70001522882805;

BG59UNCR70001522882809

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 8888
  Отговор
  1 09:13  22.03.17
  И кои ще поемат вината за това валварство? МРЪСНИ, ПРЕСТЪПНИ, АЛЧНИ ИЗРОДИ!!! РАНО ИЛИ КЪСНО СЕ ПЛАЩА С ЛИХВИТЕ!
 • gost
  Отговор
  2 09:21  22.03.17
  На един колога детето му също се е увредило по същия начин след Пентаксим (а според него в ТЕЛК видял и други такива деца)
 • Гошо
  Отговор
  3 10:04  22.03.17
  Не им слагайте ваксини, хора! Шансът да получи увреждания от ваксината е по-висок отколкото да хване екзотичните вече болести срещу които се ваксинира.
 • pllam
  Отговор
  4 12:36  22.03.17
  Добре де,как си обяснявате че на милиони други деца,сред които и вие тук четящите вече порастнали хора ви няма нищо,като се има предвид че преди имаше т.н живи ваксини,а сега са съвременни,без риск да се активират както старите и да има странични ефекти?Моята дъщеря също е ваксинирана редовно и си е наред!Не може ли да предположите друга причина за това,защо винаги(без да е доказано)сочите ваксините?Много съжалявам за детенцето,но нима една скрито протичаща инфекция не би могла да увреди детския организъм?Нима не съществуват и контузии на главата при децата?Престанете да насърчавате хората да не си ваксинират децата с/у както ги наричате"екзотични"болести,екзотичен е мозъка ви,нали затова ги няма,защото на практика след като цялото население е ваксинирано ги няма.Вижте сега с масовата реклама на циганските практики на не ваксиниране как се появиха забравени болести:туберкулоза,морбили... МИСЛЕТЕ!

  Коментиран от #6

 • Умен
  Отговор
  5 14:35  22.03.17
  А защо чак цял месец след ваксината е проявило симптоми? Защо не още първата седмица? За един месец камара неща могат да се случат. Идиот е българина и това си е. После другите му виновни.
 • Зорлем
  Отговор
  6 15:27  22.03.17

  До коментар #4 от "pllam":

  За мен по-интересен е въпросът защо никога ваксина не е причина за нищо? Според официалната статистика в България, ваксините никога нямат странични ефекти - най-много да се докадва повишаване на температурата. На всеки, който има повече от две гънки на мозъка, му е ясно, че няма такава "система" без никакви отклонения. Хеле, пък след като става дума за неточна наука, каквато е фармацията! Просто т.нар. статистика и отчитане на ефектите, както положителни, така и отрицателни, е такава пародия, че е все едно да чуеш репликата "ще сформираме комисия и ще извършим проверка", т.е. реално нищо не се прави.
 • 111
  Отговор
  7 00:56  23.03.17
  Да, трябва да мислим! При това, трезво, диколкото можем. Нашият син е на две години. До навършване на първата си година му поставихме всички ваксини по програмата. Имахме 3 последователни проблема. Последователни , след ваксините. Проблем с очичките на детето,диагноистициран, като "слънчева алергия", лишеи по кожата ( веднага почнахме с кортекостероидите) и " алергична реакция" проявена веднага, след поставянето на поредната ваксина изявила се, като кожен обрив. И, така. Както отговорно бяхме решили да поставяме ваксините по програма, така, сега, напълно отговорно, виждайки ефекта върху детето решихме да не му посравяме повече никакви ваксини. Проблемите не са само тук в БГ. Те са световни такива и не може да си заравяме очите, поради безсилието си спрямо здравната система, или да заравяме глави в пясъка, отричайки проблемите и чакайки " някой там" да помисли за нашите деца. Ваксините са важни. Но имаме реален и брутален проблем. Също, има страни в които имунизационният календар е по щадящо поставен и времето между поставянето на различните ваксини е удължено с оглед щадене на крехката имунна система на бебетата. Тук се поставят маса ваксини за отрицателно време. Тези проблеми може да се случат на всеки. Да! Нека МИСЛИМ! И ваксините и цялата фармацефтична машина за пари няма да мисли за здравето на нашите деца, ако ние не я заставим!

Напиши коментар:


Публикувай