552 4

Малкият Байрям тръгва за Германия утре

Мартин Христов

На 26 март 9-годишният Байрям Али, който страда от остра бъбречна недостатъчност, ще отпътува за трансплантация в Германия с реаномобил на Центъра за спешна и неотложна помощ – Стара Загора, съобщи haskovo.net.

В края на февруари момчето най-накрая получи зелена светлина за операцията в чужбина, след като първоначално здравното министерство отказа да го пусне въпреки одобрението на Фонда за лечение на деца, тъй като трансплантацията можела да се извърши и у нас, припомня "Монитор".

Заедно с Байрям за Германия ще пътуват баба му Селима, която ще бъде донор, дядо му Байрям и лекар. Специализираният автомобил ще тръгне от село Тъжа, община Павел баня към болницата в Тюбинген, където в понеделник вечерта трябва да се извърши хирургичната интервенция.

На 24 март до обяд момчето премина през станалия вече традиционен курс на хемодиализа, за да бъде стабилизирано поне донякъде кръвното му налягане.

Вчера следобед по думите на бабата кръвното на Байрям било 160/130 и се оплаквал от болки в гърдите.

В семейството се притесняват, че малкият за първи път ще пътува толкова дълго.

До последно е продължила подготовката на документацията, включително легализирани преводи на английски, уточни мисис България – Европа 2016 Ива Гургуриева, която от година води кампанията за лечението на детето.

Хасково / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патето Яки
  Отговор
  1 22:40  25.03.17
  Пожелавам на малкия Байрям успешна трансплантация.
 • Pena
  Отговор
  2 07:15  26.03.17
  Бьрзо оздравяване на малкия. Кьсмет
 • 3 08:53  26.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • кучето шаро
  Отговор
  4 13:03  26.03.17

Напиши коментар:


Публикувай