4 772 1

Фермер загина, разбивайки се с мотопланер край Лом

Починалият Александър Цветков е общински съветник в северозападната община Брусарци

Фермер загина, разбивайки се с мотопланер край Лом
Изображението е илюстративно
Константин Карагьозов

Земеделски производител от село край Лом, излетял с мотопланер, за да пръска посевите си, падна и загина на място. Починалият фермер – Александър Цветков, е и общински съветник в северозападната община Брусарци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от "Труд".

Трагичният инцидент е станал в петък по обед в село Дондуково, на 18 километра от Лом. 44-годишният Александър Цветков – известен в района като Сашо Дурин, дни преди това си купил мотопланер, за да обработва сам с агропрепарати от въздуха масивите си.

В Дондуково пристигнал и бизнесмен от Нова Загора, от който фермерът купил машината, за да му покаже как се управлява планерът и да му помогне в монтирането на техниката за пръскане. В петък експертът направил един демонстрационен курс, а след него – по обед, Сашо излетял сам. След около 100 метра обаче летателният апарат се наклонил рязко вляво и от 20 м височина се устремил към земята. Фермерът не успял да овладее машината и се разбил. Пристигналите на мястото на удара го открили мъртъв под планера.

Загиналият е баща на три деца – две дъщери и момченце на две години.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • УТГ
    Отговор
    1 17:20  10.06.17
    ама интересно ,как човек от един демонстрационен курс,си мисли че е пилот...че то за толкова време колело не се научава,та камо ли планер...бог да го прости човека...

Напиши коментар:


Публикувай